Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

Den 29. januar 2007

 

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 4350


 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 15. januar 2007 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 166:

 

Spørgsmål 166:

”Skal brød fra en lokal bagerforretning, som ikke sælges samme dag det bages, destrueres dagen efter det er bagt, i modsætning til brød fra et supermarked, som  mange gange er langt over 8 dage gammelt, når det sælges?”

 

Endeligt svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg henholder mig:

 

”Der er i fødevarelovgivningen intet krav om, at bagere skal destruere brød dagen efter, det er bagt. Det er bageren selv, der skal vurdere brødets holdbarhed.

 

Brød fra bagerforretninger eller bagerafdelinger i supermarkeder sælges imidlertid oftest uemballeret og vil af denne grund have en  kort holdbarhed på grund af udtørring. Dette forhold er imidlertid af mindre betydning, når det drejer sig om brød indpakket i plastemballage, som det ses ved forhandling af brød fra supermarkeders selvbetjeningsafdelinger.”

 

 

 

Carina Christensen

/Thomas Elvensø