Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 15. januar 2007 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 166:
Spørgsmål 166:
â€Skal brød fra en lokal bagerforretning, som ikke sælges samme dag det bages, destrueres dagen efter det er bagt, i modsætning til brød fra et supermarked, som mange gange er langt over 8 dage gammelt, nÃ¥r det sælges?â€
Endeligt svar:
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg henholder mig:
â€Der er i fødevarelovgivningen intet krav om, at bagere skal destruere brød dagen efter, det er bagt. Det er bageren selv, der skal vurdere brødets holdbarhed.
Brød fra bagerforretninger eller bagerafdelinger i supermarkeder sælges imidlertid oftest uemballeret og vil af denne grund have en kort holdbarhed pÃ¥ grund af udtørring. Dette forhold er imidlertid af mindre betydning, nÃ¥r det drejer sig om brød indpakket i plastemballage, som det ses ved forhandling af brød fra supermarkeders selvbetjeningsafdelinger.â€
Â
/Thomas Elvensø