Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

Den 30. januar 2007

 

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 4342


 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 12. januar 2007 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 164:

 

Spørgsmål 164:

”Hvordan kan der ske en sammenblanding af blodplasmaprøver fra rotter og grise med fødevarer?”

 

Endeligt svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg henholder mig:

 

”Ved kontrol på Tåstrup Fryse/Køle Hotel den 9. og 10. januar 2007 blev der ifølge oplysninger fra Fødevareregion Øst fundet blodplasma på 4 paller bagerst i frysehallen. Pallerne stod for sig selv, og var ikke sammenblandet med oplagrede fødevarer. Blodplasmaet var indpakket i flamingokasser, som var forseglet med tape.

 

Blodplasma fra bl.a. svin kan i visse tilfælde anvendes som fødevarer, f.eks. som ingrediens i kødprodukter. Dette er imidlertid ikke tilfældet for så vidt angår blodplasma fra rotter. Ifølge oplysningerne fra Fødevareregion Øst tilhører blodplasmaet en laboratorievirksomhed, og det fremgik tydeligt af indpakningen, at plasmaet var beregnet til forsøgsbrug, og at der således ikke var tale om fødevarer.

 

Fødevareregion Øst har sanktioneret forholdet med opbevaring af ikke-fødevarer med en administrativ bøde.

 

Tåstrup Fryse/Køle Hotel har derudover overfor Fødevareregion Øst skriftligt oplyst, at blodplasmaprøverne er fjernet fra virksomheden den 16. januar 2007.”

 

 

Carina Christensen

/Thomas Elvensø