Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 5. oktober 2006 (ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 10:
Spørgsmål 10:
â€Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af den 4. oktober 2006 af FLF alm. del – samrÃ¥dsspm. A om gammelt kød fra Tyskland (ogsÃ¥ stillet i FolketingsÃ¥ret 2005-06, jf. FLF alm. del – samrÃ¥dsspm. BÃ…) oplyse, om det pÃ¥gældende parti kød blev solgt til en særlig lav pris?â€
Svar:
Fødevarestyrelsen har meddelt mig, at prisen, der er opgivet på fakturaerne fra det tyske firma er henholdsvis € 2,78 pr. kg og € 3,11 pr. kg for kyllingebrystfilet, sandsynligvis frosset. Det svarer til en pris på 20,75 kr. pr. kg og 23,20 kr. pr. kg ved en kurs på 7,46 kr. for en €. I Danmark er normalprisen i øjeblikket mellem 21 kr. pr. kg og 25 kr. pr. kg for frosset kyllinge-brystfilet.
I forlængelse af mit svar på FLF alm. del – samrådsspørgsmål BÅ kan jeg svare, at da vi ikke kan finde kødet i Danmark, ved vi heller ikke til hvilken pris, det eventuelt er solgt videre.
Lars Barfoed
/Maria Krohn