Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             7. juni 2007

J nr.              004-U03-35

Energipolitisk Udvalg har i brev af 9. maj 2007 stillet mig følgende spørgsmål 49, alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 49:

"Vil ministeren – i forlængelse af spm. 44 – sikre, at energistrategi 2025 indeholder en målsætning om at fremme anvendelsen af termisk solvarme som et ligeværdigt alternativ til andre vedvarende energiformer? Og vil ministeren herunder bede Energistyrelsen om at udarbejde en samlet beregning af de samfundsøkonomiske konsekvenser på en sammenlignelig basis for alle energiformer? For at give et realt billede bedes beregningen også foretaget med en kalkulationsrente på 3 pct.  og med en realistisk prisudvikling på olie"

Svar:

Som nævnt i mit svar på spørgsmål 44 prioriterer regeringen en øget anvendelse af vedvarende energi højt og har i ”En visionær dansk energipolitik” fra januar 2007 foreslået, at andelen af vedvarende energi skal forøges til mindst 30 pct. af energiforbruget i 2025. 

Solvarme i form af individuelle anlæg eller anlæg tilsluttet fjernvarmeværkerne vil kunne medvirke til at opfylde denne målsætning. Solvarme har i kraft af blandt andet de nye energikrav til bygninger og de markante stigninger i energipriserne fået væsentligt forbedrede vilkår i de seneste par år.

Jeg vil nu bede Energistyrelsen foretage de økonomiske beregninger, der efterlyses, og vil gerne kommentere yderligere på spørgsmålet i forbindelse med, at beregningerne oversendes til udvalgets orientering.  

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen