Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             22. maj 2007

J nr.              

Energipolitiske Udvalg har i brev af 9. maj 2007 stillet mig følgende spørgsmål 48 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 48:

 

" Der ønskes som opfølgning af svaret på spm. 37 en oversigt over de årlige samfundsmæssige omkostninger og gevinster ved investeringer i vedvarende energi så langt frem som muligt, om muligt med fordeling af omkostningerne på investering og reparation, brændstofomkostninger og andre driftsomkostninger. Der ønskes endvidere en angivelse af terminalværdien af anlæggene og af prisniveauet for beregningerne."

 

Svar:

 

Spørgsmålet refererer til svaret på spørgsmål 37, som handler om de samfundsøkonomiske beregninger af omkostningerne ved VE-udbygning i regeringens energiudspil. Disse beregninger viser omkostningerne i et enkelt år, konkret 2025, og det er derfor ikke muligt at fremsende de tidsrækker af tal, der spørges til.

 

Energistyrelsen har tidligere udarbejdet og offentliggjort beregninger for de enkelte teknologier, jævnfør baggrundsrapporten til Energistrategi 2025, hvor der foreligger bagvedliggende tidsrækker. Såfremt udvalget måtte ønske det, kan jeg bede Energistyrelsen opstille de bagvedliggende data til disse beregninger i en form, hvor man kan skelne mellem investeringer, drift, brændstofomkostninger etc.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen