Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato           10. maj 2007

J nr.           004-U03-31

Energipolitisk Udvalg har i brev af 25. april 2007 stillet mig følgende spørgsmål nr. 43, alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 43:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 24. april 2007 fra Wavestar Energy, jf.  EPU alm. del – bilag 200.”

Svar:

 

Jeg kan oplyse, at jeg den 13. april 2007 havde lejlighed til at besøge Wavestars bølgekraft pilot-anlæg i Nissum Bredning. Jeg blev her præsenteret for de hovedsynspunkter om den videre udvikling og kommercialisering af bølgekraftteknologien i Danmark, som også fremgår af bilag 200.

 

Elproduktionen fra bølgekraft afregnes i dag til 60 øre pr. kWh, som er den højest mulige afregningspris i henhold til elforsyningsloven, som gælder for nye perspektivrige teknologier.

 

Det primære budskab i materialet fra Wavestar Energy er, at bølgekraften ikke vil være kommerciel i en årrække fremover, og at der derfor i en længere introduktionsperiode er behov for en markant højere afregningspris på 160 øre pr. kWh for den producerede elektricitet.

 

Jeg kan i den forbindelse henvise til, at det i forbindelse med de aktuelle energipolitiske forhandlinger vurderes om en omlægning af støtten til vedvarende energi vil kunne resultere i mere vedvarende energi for pengene.

 

Heri indgår også spørgsmålet om de fremtidige afregningspriser for bølgekraft.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen