Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             24. april 2007

J nr.             004-U03-27

  

 

Folketingets Energipolitiske Udvalg har den 2. april 2007 stillet mig følgende spørgsmål nr. 38 EPU alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. 38:

»Ministeren bedes kommentere henvendelse af 7. marts 2007 fra EnergiMidt A/S vedrørende andelsbaserede solcelleanlæg, jf. alm. del – bilag 183«

 

Svar på spørgsmål nr. 38:

Som jeg også har svaret Per Clausen (EL), der den 10. april stillede mig spørgsmål S 4063 om samme emne, indgår den gældende afgiftsfritagelse for solcellestrøm til boliger og institutioner – den såkaldte nettomålingsordning –

i Lov om afgift af elektricitet, som hører under skatteministeren.

 

Regeringen har i ”En visionær dansk energipolitik” fra 19. januar i år lagt op til, at andelen af den vedvarende energi øges til mindst 30 % af energiforbruget i 2025. Det skal bl.a. ske gennem en reform og effektivisering af støttesystemet til fremme af vedvarende energi og gennem en rationalisering af afgiftssystemet med henblik på at fremme en omkostningseffektiv anvendelse af vedvarende energi.

 

Forslaget til at udvide afgiftsfritagelse for solcellestrøm til også at omfatte solcellestrøm fra andelsbaserede anlæg vil indgå i disse overvejelser.

 

 

         Med venlig hilsen

Flemming Hansen