Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             13. april 2007

J nr.             004-U03-25                   

Energipolitiske Udvalg har i brev af 23. marts 2007 stillet mig følgende spørgsmål nr. 36 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

 

Spørgsmål 36:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 20. marts 2007 fra UdviklingsRåd Sønderjylland, AAUE/SDU Esbjerg og Bio Energipark Tønder, jf.  EPU alm. del – bilag 174.”

Svar:

 

Jeg kan oplyse, at jeg den 15. marts 2007 havde møde med Bio Energipark Tønder og AAUE/SDU Esbjerg, dvs. Syddansk Universitet.

 

Jeg blev her præsenteret for de beregninger, som fremgår af bilag 174. Dog er der i bilag 174 foretaget en mindre og ikke afgørende justering af tallene i Niras’ undersøgelse, hvad angår DTUs Maxifuel-projekt for 2. generations bioethanol.

 

Der er ikke i Niras’ undersøgelse foretaget nogen økonomiske beregninger, men alene beregninger af energiudbyttet og CO2-fortrængning pr. hektar landbrugsjord dyrket med foderkorn under forskellige antagelser om anvendelsen af planten til foder- og/eller energiformål.   

 

Beregningerne bekræfter den generelle enighed om, at energiindholdet i biomassen med dagens teknologi anvendes mest effektivt til produktion af kraftvarme og ikke til produktion af biobrændstof.  

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Flemming Hansen