Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             8. februar 2007

J nr.              004-U03-18

Energipolitisk Udvalg har i brev af 18. januar 2007 stillet mig følgende spørgsmål 23, alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

 

 

Spørgsmål 23:

 

" Hvor lang er strækningen af højspændingsforbindelsen mellem Galtho (Tistrup ved Varde) og Idomlund (ved Holstebro), og hvorledes forløber den (gerne illustreret på et kort)?"

 

Svar:

 

Jeg har forelagt spørgsmålet for Energinet.dk, som har oplyst følgende:

 

”Den planlagte højspændingsforbindelse mellem Galtho (Tistrup) og Idomlund (ved Holstebro) er ca. 80 km lang. Linjeføringen fremgår af vedhæftede kortbilag. Det er her vigtigt at understrege, at der i forbindelse med tilvejebringelsen af plangrundlaget for denne forbindelse vil kunne komme alternative linjeføringsforslag, såfremt det vil være mere hensigtsmæssigt i forhold til blandt andet de natur- og miljømæssige forhold, de landskabelige forhold og de berørte borgere.

 

I Ringkøbing Amts regionplan 2005 er der reserveret areal til en fremtidig elledning. Af regionplanens afsnit 4.3 fremgår det:

 

"Den samlede, langsigtede planlægning for elledninger udarbejdes i et samarbejde mellem elselskaber og amtet. Ifølge Eltras anlægsplan 2004 er det nødvendigt med en forstærkning af det vestjyske højspændingsnet. En forstærkning vil sikre en fremtidig udbygning af havmølleparken på Horns Rev, udnyttelse af en forbindelse til Norge og en øget effekt til Tyskland. Forstærkningen kommer ifølge Eltras anlægsplan 2004 til at bestå af en 400 kV-luftledning mellem Esbjerg, Herning og Holstebro og gør det muligt at ophænge den eksisterende 150 kV ledning på den fremtidige ledningsføring for herved at mindske de visuelle gener. 400/150 kV ledningen Esbjerg—Herning vil hovedsagelig forløbe i den nuværende 150 kV lednings spor, hvorimod strækningen fra Herning til Holstebro bygges i et nyt spor."”

 

 

 

Med venlig hilsen

Flemming Hansen