Folketingets Energipolitisk Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             31. januar 2007

J nr.             004-U03-14

  

 

Det Energipolitiske Udvalg har i brev af 5. januar 2007 stillet mig følgende spørgsmål 19, jf. EPU alm. del – bilag 95, som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 19:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 19. december 2006 fra Ærø Kommune og Ærø Biogasselskab, jf. EPU alm. del – bilag 95.”

Svar:

Det er meget positivt, at Ærø arbejder på at opnå fuld vedvarende energiforsyning. Det er et særdeles spændende perspektiv, og jeg ved, at Energistyrelsen igennem en længere årrække har ydet støtte på forskellig vis til Ærøs bestræbelser på at realisere visionerne.

Som det fremgår af henvendelsen fra Ærø Kommune og Ærø Biogasselskab hænger økonomien i biogas- og ethanolprojektet ikke sammen, og jeg er opmærksom på, at der tidligere har været en brevveksling og dialog mellem VE-Organisation Ærø og Energistyrelsen vedrørende de risici det konkrete projekt for et stort kombineret biogas- og ethanolværk rummer.

En forbedring af elafregningsprisen på biogasbaseret elproduktion vil kunne ændre på dette. De fremtidige vilkår for biogasbaseret elproduktion vil formentlig indgå i de kommende forhandlinger om en energipolitisk aftale for perioden frem til 2025.

 

Med venlig hilsen

 

Flemming Hansen