Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             9. januar 2007

J nr.              004-U03-11

Energipolitisk Udvalg har i brev af 11. december 2006 stillet mig følgende spørgsmål 16 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål 16:

 

"Der ønskes en status for, hvor mange vindmøller på land der – ifølge udskiftningsordningen af 29. marts 2004 – er givet (endelig) tilladelse til, er under ansøgning og/eller er helt eller midlertidigt afvist pga. indsigelser?"

 

Svar

 

Jeg har forelagt spørgsmålet for miljøministeren, hvorunder planloven henhører. Miljøministeren har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Skov- og Naturstyrelsen har fulgt vindmølleplanlægningen i forbindelse med udskiftningsordningen og har løbende udarbejdet oversigter over regionplanarbejdet, herunder VVM-planlægningen for konkrete projekter, og over kommunernes lokalplanlægning for vindmøller.

 

./.       Skov- og Naturstyrelsens statusnotat pr. 15. december 2006 vedlægges.

 

I følge statusnotatet er der en rummelighed på godt 600 MW i de endeligt vedtagne regionplaner.

 

Endvidere har regionplanmyndighederne meddelt VVM-tilladelser til opstilling af 66 vindmøller med tilsammen en effekt på 171 MW.

 

Endelig har regionplanmyndighederne fremlagt forslag til VVM- tillæg for 21 vindmøller med tilsammen en effekt på 57 MW.

 

De meddelte VVM-tilladelser kan ikke udnyttes, før der er gennemført lokalplaner for de aktuelle vindmølleprojekter. I følge Skov- og Naturstyrelsens oversigt pr. 12. december 2006 har kommunerne gennemført 9 lokalplaner for vindmøller med tilsammen 33 møller og en effekt på 73 MW.

 

Endvidere har kommunerne fremlagt, men ikke færdigbehandlet 4 lokalplanforslag med tilsammen 20 møller og 61 MW.

 

I et enkelt tilfælde er et lokalplanforslag med 3 møller og 9 MW bortfaldet på grund af indsigelser.”

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen