Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MBE/ J.nr.  2007-1133

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

16. september 2007

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 31. august 2007 følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 76 (BOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 76:

 

”Vil ministeren oplyse, hvilke aldersgrænser der gælder for, at hjemmeboende hhv. ikke-hjemmeboende børn medregnes som børn i relation til udlejningsreglerne for almene boliger? ”

 

 

Svar:

 

Efter bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. har husstande med 1 eller flere børn fortrinsret til familieboliger med 3 eller flere beboelsesrum.

 

Det fremgår af vejledning om udlejning af almene boliger m.v. fra 1996, at som børn forstås biologiske børn, adoptivbørn, børnebørn eller plejebørn, som bor sammen med deres forældre, bedsteforældre eller plejeforældre.

 

Hjemmeboende børn medregnes som børn indtil de fylder 23 år. Det er en betingelse for at opnå fortrinsret, at barnet bor i den pågældende bolig.

 

Det fremgår endvidere af vejledning om udlejning af almene boliger m.v., at bopælskravet ikke finder anvendelse i tilfælde, hvor den boligsøgende har delt forældremyndighed eller samværsret til et barn, idet barnet i en sådan situation også kan medregnes ved tildeling af en almen familiebolig.

 

Ikke-hjemmeboende børn, som en boligsøgende har delt forældremyndighed til eller samværsret med, medregnes som børn indtil de fylder 18 år, da delt forældremyndighed og samværsret ophører ved barnets fyldte 18. år.

 

Jeg kan i øvrigt oplyse, at udlejningsreglerne for den almene boligsektor indgår i det arbejde, som udvalget vedr. den fremtidige styring af den almene sektor forventes at afrapportere primo april 2008.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Mikael Lynnerup Kristensen