Til samtlige statsforvaltninger

 

 

8. januar 2007

Sag B-6634-168

/ovn-ebst

 

 

 

Spørgeskemaundersøgelse om skimmelsvamp i boliger, skoler og børneinstitutioner

Kære direktør

I såvel Folketinget som i Boligudvalget har der i 2006 været drøftelser om problematikken med vækst af skimmelsvamp i boliger, skoler og dagsinstitutioner. Boligudvalget planlægger endvidere en høring om skimmelsvamp i januar 2007.

På baggrund af drøftelser i bl.a. Folketingets Boligudvalg har socialministeren og økonomi- og erhvervsministeren anmodet Erhvervs- og Byggestyrelsen om at iværksætte en spørgeskemaundersøgelse om behandling af skimmelsvampesager i kommuner, husleje- og beboerklagenævn, samt i statsforvaltningerne for så vidt angår klagesager over byggeloven.

 

ERHVERVS- OG BYGGESTYRELSEN

Dahlerups Pakhus

Langelinie Allé 17

2100 København Ø

 

Tlf            35 46 60 00

Fax          35 46 60 01

CVR-nr.   48 46 41 14

[email protected]

www.ebst.dk

 

 

Spørgeskemaundersøgelse skal bl.a. belyse omfanget af problemer med skimmelsvamp, hvilke lovgivninger kommunerne behandler disse typer sager efter, sagsbehandlingstider, behovet for medvirken af eksterne specialister og om årsager til problemerne samt hvorvidt der vurderes behov for at foretage justeringer i regelsættet af betydning for skimmelsvamp.

 

Regeringen har sat flere nye initiativer i gang vedrørende bekæmpelse af skimmelsvamp i nybyggeriet. Bl.a. fremsættes der i februar måned et lovforslag vedrørende krav om en obligatorisk byggeskadeforsikring for det private boligbyggeri. Spørgeskemaundersøgelsen skal dermed medvirke til at afdække, om der er behov for tiltag vedrørende det eksisterende byggeri.

 

Erhvervs- og Byggestyrelsen skal på denne baggrund anmode om, at det medfølgende spørgeskema udfyldes og returneres til styrelsen.

 

Med henvisning til kommunestyrelseslovens § 63, stk. 1 og stk. 2, som er hjemmelsgrundlaget for at indhente oplysningerne og fastsætte en frist for tilbagemelding, skal styrelsen anmode om at få de udfyldte skemaer retur senest den 19. februar 2007.

 

Skemaet kan udfyldes og indsendes til Erhvervs- og Byggestyrelsen enten elektronisk eller på papir.

Hvis man ønsker at aflevere spørgeskemaerne på papir, kan skemaet findes i Word-format på hjemmesiden:

http://www.skimmelsurvey.sbi.dk/papir/statsforvaltning.doc

 

På web-siden http://www.skimmelsurvey.sbi.dk kan skemaet udfyldes elektronisk ved at logge ind med følgende brugeroplysninger:

Brugernavn: «Navn»

Password: «Password»

Når brugernavn og password er indtastet bliver brugeren sendt videre til spørgeskemaet som derefter kan udfyldes og gemmes ved at trykke på 'Gem' knappen.

Eventuelle spørgsmÃ¥l om de ønskede oplysninger vedrørende byggeloven kan stilles til Ove Nielsen, Erhvervs- og Byggestyrelsen [email protected], 35 46 60 00, og vedrørende Socialministeriets lovgivning til Jesper Rohde, Socialministeriet [email protected], 33 92 93 00.

 

På forhånd tak for hjælpen.

 

Med venlig hilsen

Finn Lauritzen

Direktør

 

 

 

 

 

 

 

Â