Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg Christiansborg 1240 København K |
|
Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 25. maj 2007 stillet følgende spørgsmål nr. S 127 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lone Møller (S).
Spørgsmål nr. S 127:
â€Hvilke initiativer pÃ¥tænkes overfor personalet pÃ¥ landets værtshuse med serveringsareal pÃ¥ under 40 kvm. Vil tilsynet dér fortsat kunne stille krav om ventilation. I givet fald, hvilke krav skal sÃ¥ stilles til effektiviteten af ventilationen for at de ansatte ikke er udsat for en sundhedsskadelig pÃ¥virkning?â€
Endeligt svar:
Jeg har kontaktet Arbejdstilsynet, der oplyser følgende:
Som omtalt i svaret på spørgsmål nr. S 125 er det arbejdsgiveren, der skal sikre, at forholdene ved et arbejde er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige. I rum, hvor der ryges, samtidig med at der er ansatte til stede, (fx små værtshuse, udskænkningssteder og væresteder) kan Arbejdstilsynet stille krav om, at der skal ventileres, så røgen ikke virker generende eller irriterende på slimhinderne.
Ved projektering vil Arbejdstilsynet normalt betragte forholdene som acceptable, når ventilationen opfylder kravene i det vejledende Annex A, som er en del af standarden DS 447 norm for mekaniske ventilationsanlæg, som for så vidt angår rygning henviser til standarden DS/CEN/CR 1752 Ventilation i bygninger – Projekteringskriterier for indeklimaet.
Arbejdstilsynet anbefaler, at der så vidt muligt anvendes fortrængningsventilation, og at ventilationen suppleres med lufttæpper (luftstrømme) ved faste arbejdspladser, barer og lignende.
Jeg kan henholde mig til Arbejdstilsynets oplysninger.