|
|
|
Dato: |
||
2007/4050-969 |
||
|
|
|
Redegørelse til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik vedrørende ministeren for flygtninge, indvandrere og integrations dagsordenspunkter på rådsmødet (retlige og indre anliggender) den 12.-13. juni 2007
Der var under rådsmødet enighed om at følge op på spørgsmålet i forhold til USA og Canada.
Sagerne blev ikke behandlet på rådsmødet, men ventes vedtaget på et senere rådsmøde. Det bemærkes, at Rådets afgørelse om undertegnelse af aftalen mellem Det Europæiske Fællesskab og Ukraine blev vedtaget på rådsmødet.
Konklusionerne blev vedtaget uden drøftelse.
Konklusionerne blev vedtaget uden drøftelse.
Formandskabet redegjorde for et afholdt ekspertmøde den 7.-8. maj 2007, hvor det var konstateret, at der er forskelle i de enkelte medlemslandes praksis i forbindelse med behandlingen af asylansøgninger fra irakere. Kommissionen vil på den baggrund afholde yderligere ekspertmøder med henblik på en mere detaljeret diskussion af forskelle i praksis.
I sin redegørelse oplyste Kommissionen blandt andet, at evalueringen viste, at Dublin/Eurodac-systemet generelt fungerer tilfredsstillende.
Kommissionen oplyste, at Kommissionen ifølge Haag-programmet inden udgangen af 2010 skal fremlægge forslag i forbindelse med gennemførelsen af anden fase af det fælles europæiske asylsystem. Grønbogen er ment som et afsæt til de offentlige høringer, der vil løbe frem til udgangen af 2007. Herefter agter Kommissionen at fremlægge en handlingsplan over forslag og andre initiativer, som Kommissionen vil foreslå gennemført.
Kommissionen præsenterede forslaget.
Konklusionerne blev vedtaget.
Kommissionen præsenterede meddelelsen. Der var politisk enighed om formandskabets udkast til rådskonklusioner.
Kommissionen præsenterede meddelelsen. Der var politisk enighed om formandskabets udkast til rådskonklusioner.
Kommissionen præsenterede forslaget.
Punktet blev vedtaget uden drøftelse.
Dagsordenspunkt 37): Situationen i Middelhavet særligt i forhold til Malta og fælles patruljering i Middelhavet og Atlanterhavet
Som integrationsministeren redegjorde for under samrådet i Folketingets Europaudvalg forud for rådsmødet, blev det kort før mødet besluttet på rådsmødet at drøfte situationen i Middelhavet særligt i forhold til Malta og fælles patruljering i Middelhavet og Atlanterhavet. Der var på mødet enighed om nødvendigheden af europæisk solidaritet. Formandskabet henviste til, at EU er i færd med at finde løsninger på de problemer, der er i Middelhavet i forhold til ulovlig indvandring. Vedrørende den liste over teknisk udstyr, som medlemsstaterne har indmeldt bidrag til, påpegede formandskabet, at alle medlemsstater bør sikre, at det indmeldte udstyr rent faktisk er til rådighed. Et maltesisk forslag om en formaliseret mekanisme for fordeling mellem medlemslandene af reddede, nødstedte personer, henvistes til opfølgning på arbejdsgruppeplan.
* Forslaget er fremsat helt eller delvist med hjemmel i TEF, afsnit IV. Protokollen om Danmarks Stilling, der er knyttet til Amsterdam-traktaten, finder derfor anvendelse.
* Forslagene ventes fremsat helt eller delvist med hjemmel i TEF, afsnit IV. Protokollen om Danmarks Stilling, der er knyttet til Amsterdam-traktaten, finder derfor anvendelse.
* Forslaget ventes fremsat helt eller delvist med hjemmel i TEF, afsnit IV. Protokollen om Danmarks Stilling, der er knyttet til Amsterdam-traktaten, finder derfor anvendelse