Faaborg den 13. november 2005
Ungbehandling                                                            Â
Mogens Kokholm
Strandgaardsparken 95
5600 Faaborg
Evaluering af alternativ behandling mod ordblindhed
Klient: Dreng, 13 år, 6. klassetrin
Navn: Anonymiseret
Antal behandlinger: 4 a 45 minutter
Periode: august/november 2005
Terapeut: Mogens Kokholm
Terapimetode: Alternativ lyd/lys/lateral
Oplysningerne gengiver klientens mors udsagn efter fire behandlinger. Metoden var et telefoninterview på 60 minutter foretaget af undertegnede, uvildige person.
Â
" Min søn fik for tre år siden – som 10-årig - seks behandlinger med Kraniosakral – terapi. I forhold til læseevnen hjalp det muligvist minimalt i begyndelsen, men varede ikke ved.
Inden da havde vi prøvet Shiutso. En form for zoneterapi, som ikke hjalp, men han deltog også kun en gang. På det tidspunkt var han otte år.
Så prøvede han syn/samlæsningsmodellen, som går ud på at træne øjenmusklerne. Behandlingen varede et år med træning en gang hver 3. uge. Den hjalp meget og jeg havde ikke været klar over, at min søn indtil da ikke havde kunnet se ordene. Hans øjenbevægelser var alt for hurtige og teksten hoppede og tågede ud.
I denne anledning blev der også foretaget endnu en synstest med normalt resultat.
Da den 1-årige behandling var god, men stadig ikke gav det ønskede resultat, henvendte vi os til Ungbehandling ved Mogens Kokholm.
Efter de tre første behandlinger her fik min søn nemmere ved at læse. Ordene stod nu helt tydelige for ham. Læsningen gik hurtigere og stavningen blev som logisk konsekvens betydeligt bedre. Efter behandlingen i Faaborg klarer min søn som noget helt nyt selvstændigt sine lektier. Han ved nu, at han kan. De opslidende konflikter mellem ham og mig i lektiesituationen er helt ophørt.
Parallelt til disse tiltag har min søn løbende deltaget i skolens specialundervisning for læsesvage. Læsehjælpen har ikke hjulpet og er værdiløs.
Efter Ungbehandlings terapi har skolen i anden anledning foretaget en læseprøve. Min søn havde forbedret sine læseevner til B1. Han var altså rykket et trin op.
Selv om denne forbedring alene er at tilskrive Ungbehandling, tør vi fortsat ikke afvise skolens læsehjælp, fordi vi frygter at få problemer og blive stemplet som ikke-samarbejdsvillige.
Da vi tidligere gerne ville have nogen fra syn/samlæsning til at komme og fortælle om det alternative koncept, som dog havde hjulpet en del, blev det afvist fra skolens side med ordene: "Ingen kommentar".
Da vi senere henvendte os til Statsamtet for at søge refusion for en del af omkostningerne, blev det ligeledes afvist med begrundelsen: "Vi ved jo ikke, om det virker."
Et år senere fik vi fra sygesikringen "Danmark" refunderet 3.000 af de 7.000 kr., som samlæsningsbehandlingen havde kostet os.
Skulle min søn ytre behov for flere behandlinger, ville vi vælge Ungbehandling, da denne behandlingsform uden tvivl er den mest effektive.
Min dreng er atter blevet en dejlig dreng. Meget gladere, mere positiv og langt mere afbalanceret.
Han har dog bedt mig om ikke at fortælle i skolen, at han har modtaget yderligere behandling. Han er meget sårbar og ved, at han ingen opbakning vil få. Han kalder det "flovt".
Der aftales et opfølgende interview i begyndelsen af januar 2006.
Med venlig hilsen
Winnie Fersmark
  Â