<DOCUMENT_START>

Orientering om ændring af praksis vedrørende sanktionerne på køre- og hviletidsområdet

 

Justitsministeriet besvarede den 3. januar 2006 udvalgets spørgsmål nr. 84 (Folketingsåret 2005-06) af 18. november 2005 om sanktionerne på køre- og hviletidsområdet.

 

Den 5. januar 2006 besvarede ministeriet udvalgets spørgsmål nr. 100 (Folketingsåret 2005-06) af 25. november 2005 om samme emne.

 

Det fremgår af besvarelserne, at Justitsministeriet på baggrund af kritikken af de nye skærpede sanktioner for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne ville indkalde de berørte organisationer og myndigheder til et møde med henblik på en drøftelse af de rejste problemstillinger.

 

Justitsministeriet kan til udvalgets orientering oplyse, at ministeriet i foråret 2006 har afholdt en række møder med de berørte organisationer og myndigheder. På møderne har branchen redegjort for en række problemstillinger, ligesom branchen har fremført en række ønsker til en ændring af sanktionssystemet.

 

På denne baggrund har Justitsministeriet efter drøftelse med Rigsadvokaten og Rigspolitichefen besluttet at gennemføre en række ændringer i tiltalepraksis vedrørende overtrædelse af reglerne om køre- og hviletid samt kontrolapparatet.

 

På et møde afholdt i dag med deltagelse af repræsentanter for den samlede transportbranche er branchen blevet gjort bekendt hermed.

 

Ændringerne fremgår af vedlagte brev af dags dato til repræsentanterne for transportbranchen, hvortil der henvises.

 

Justitsministeriet har endelig bedt Rigsadvokaten om i samarbejde med Rigspolitichefen at følge området og udarbejde en redegørelse, der kan give grundlag for at vurdere, om der er behov for at foretage yderligere tilpasninger af sanktionssystemet på køre- og hviletidsområdet. Ministeriet har anmodet om, at redegørelsen foreligger omkring årsskiftet 2007/2008.

 

 

Lene Espersen

 

                                                                                                                 / Michael Højer