11. juni 2007

 

 

Resolution

 

 

Vedtaget på

FSBboligs repræsentantskabsmøde den. 6. juni 2007

 

 

Landets postbude skal sikres mod invaliderende arbejde. Det var angiveligt Folketingets begrundelse for at ændre postloven, så der inden udgangen af 2009 skal være opstillet brevkasseanlæg i stueetagen i hver opgang i etagebyggeri.

 

Vi kan kun være enige i, at postbudene skal sikres mod invaliderende arbejde. Men vi kan ikke acceptere, at ældre og fysisk handicappede skal betale den del af prisen, som består i, at de skal bevæge sig ned og op ad trapper for at hente deres post. ”De kan få dispensation”, vil tilhængerne af loven sige, men det fordrer, at hver enkelt af de mange tusinde søger. Der gives ikke generel dispensation.

 

Vi kan heller ikke acceptere, at de sammen med alle de øvrige beboere skal betale den del af prisen, der består i store udgifter ikke bare til opsætning af brevkasseanlæg, men også til de tilbygninger der en række steder vil være nødvendige for at få plads til anlæggene. En helt absurd situation som, når det kommer til stykket, nok mere skyldes ønsket om besparelser hos postvæsenet end hensynet til postbudene.

 

Det er en helt igennem uigennemtænkt lov, som FSB kraftigt opfordrer Folketinget til at revidere.