Ã…bent brev til:

 

Boligordførerne i Folketinget

 

 

 

 

 

 

 

11. juni 2007

 

 

 

 

 

Ældre og handicappede betaler prisen

 

Regeringen og en række af Folketingets partier har vedtaget en lovændring, som betyder, at alle postkasser i etagebyggerier skal placeres i stueetagen.

 

Lovændringen rammer ældre og handicappede hårdt og kan betyde, at de dagligt skal tage turen ned efter breve, pakker og aviser.

 

De heldige bor i stuen, men hvad med dem, som bor på første, anden, tredje, fjerde eller femte sal? De kan enten vælge at tage den besværlige tur ned til postkasserne eller søge om dispensation til at få posten bragt helt til døren.

 

Problemet er, at loven ikke åbner mulighed for at give generelle dispensationer, så derfor må beboeren selv tage initiativ og søge om at få posten bragt op.

 

Det er et helt urimeligt krav at stille til mennesker, som har rigeligt at gøre med at få hverdagen til at fungere. Mennesker, som ofte har brug for hjælp til de mest basale gøremål: Indkøb, tøjvask og rengøring.

 

Og som om det ikke var nok, så skal beboere selv betale for opsætningen af postkasserne. Flere steder er det desuden nødvendigt at lave nye tilbygninger, så der er plads til kasserne. Regningen kan ses på beboernes husleje, som vil stige i takt med, at postkasserne bliver sat op.

 

Loven er uigennemtænkt og rammer de svageste i vores samfund. Naturligvis skal vi tænke på postbudenes helbred, men det kan ikke være rigtigt, at det er de ældre og de handicappede, der skal betale prisen.

 

Derfor opfordrer vi dig til at tage sagen op i Folketingets Boligudvalg, så der kan skabes politisk opmærksomhed om problemet og loven bliver ændret. Det skylder vi de mennesker, som har det svært nok i forvejen.

Et enigt repræsentantskab i FSBbolig har vedtaget en resolution, som opfordrer politikerne til at droppe loven. Til orientering har vi vedlagt resolutionen.

 

 

Med venlig hilsen

 

                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FSBbolig er en almen boligorganisation, som ledes af beboerne.
Vi administrerer cirka 15.000 almene boliger samt en række kollegier i København og Gladsaxe.

Vi lægger vægt på at skabe moderne boliger og boligmiljøer af høj kvalitet. Respekt, troværdighed og rummelighed er centrale værdier i udførelsen af vores opgaver. Vi er miljøcertificeret efter EMAS-standarden.

Se mere på www.fsb.dk.