Dato:            2. maj 2007

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2007-12103-618

 

Sagsbeh.:   JEP

Fil-navn:       Dokument 1

 


Folketingets Sundhedsudvalg


 

 

 

 

 

 

. / .

Vedlagt fremsendes i 5 eksemplarer til udvalgets orientering MTV-rapporten ”Reduktion af risikoen for livmoderhalskræft ved vaccination mod humant papillomvirus (HPV)”, som Sundhedsstyrelsen har offentliggjort i dag.

 

Folketingets Sundhedsudvalg har tidligere stillet en række spørgsmål vedr. HPV-vaccination. Rapporten viser, at de nye vacciner er virksomme og sikre, men kun beskytter mod 70 pct. af tilfældene af livmoderhalskræft, og at en række forhold er uafklarede og taler henholdsvis for og imod generel anvendelse. Rapporten indeholder ikke i sig selv anbefalinger om problemstillingen, idet der som MTV er tale om faglig rådgivning.

 

Fagligt set er det således ikke nogen enkel beslutning. Andre lande har tilsvarende overvejelser, og der er aftalt en række møder herom i den kommende tid i nordisk, EU- og WHO-regi.

 

Den 6. juni 2007 afholder Sundhedsstyrelsen møde i Vaccinationsudvalget, hvor resultater fra MTV-rapporten og oplysninger fra møderne vil blive fremlagt og diskuteret.

 

Sundhedsstyrelsen anbefaler på denne baggrund, at styrelsen på grundlag af MTV-rapporten, de internationale møder og andre kilder udarbejder en solidt funderet og gennemarbejdet anbefaling om HPV-vaccinens anvendelse. Anbefalingen vil blive fremsendt inden udgangen af 3. kvartal 2007. På dette tidspunkt vil der således foreligge det fornødne grundlag for at træffe en politisk beslutning i sagen.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Lars Løkke Rasmussen   /   John Erik Pedersen