Dato:            25. april 2006

Kontor:         Sundhedspolitisk kontor

J.nr.:             2006-12106-212

Sagsbeh.:   abj


 

Folketingets Sundhedsudvalg


 

Vedr. ”Strategiske udviklingsveje for EPJ. Eksternt review af det hidtidige EPJ-arbejde”.

 

Deloitte Business Consulting har på opdrag af bestyrelsen for den nationale EPJ-organisation i perioden december 2006 til april 2007 gennemført et eksternt review af det hidtidige EPJ-arbejde som besluttet i økonomiaftalen for 2007 mellem regeringen og regionerne. Afrapporteringen fra reviewet offentliggøres d.d. og fremsendes hermed til Sundhedsudvalgets orientering.

 

Reviewet er en analyse og vurdering af det hidtidige EPJ-arbejde, der udspringer af målsætningerne fastsat i den gældende it-strategi for sundhedsvæsenet for perioden 2003-2007. Et eksternt ekspertpanel på fem personer har fulgt reviewprocessen fra start til slut med henblik på at kvalitetssikre arbejdet. Fremadrettet skal reviewet danne grundlag for udarbejdelsen af en ny og revideret it-strategi for sundhedsvæsenet med fremtidige målsætninger og indsatsområder.

 

Med henblik på udarbejdelsen af en ny it-strategi for sundhedsvæsenet vil den nationale EPJ-organisation over de kommende måneder føre en fremadrettet dialog med centrale interessenter på området. EPJ-organisationen forventer i den forbindelse at afholde en række møder med bl.a. regioner, kommuner og faglige organisationer. Desuden vil der være en formel høringsfase i forhold til bidrag til udarbejdelsen af en ny it-strategi for sundhedsvæsenet med svarfrist den 1. juni 2007.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Lars Løkke Rasmussen