Program for
Miljø- og Planlægningsudvalgets eksperthøring om samspillet mellem brænderøgsforurening og folkesundhed
Formål:                                Formålet med eksperthøringen er at øge vidensniveauet om problemernes omfang og sundhedsmæssige betydning for befolkningen og om de anbefalelsesværdige løsningsmuligheder for at reducere denne forurening.
Dato: Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Onsdag, d. 25. april 2007.
Lokale                                 Værelse Provianthuset, ProD.
Varighed:                            2 – 2-½ time i umiddelbar forlængelse af udvalgsmødet.
Oplæggenes længde mv.:     7 oplæg på hver 15 min. efterfulgt af 5 min. spørgsmål. Efter fremlæggelserne har medlemmerne af Miljø- og Planlægningsudvalget mulighed for frit at stille spørgsmål til oplægsholderne.
Oplægsholdere:                    Professor Torben Sigsgaard, Afdelingen for Miljø- og Arbejdsmedicin,
Aarhus Universitet (vil primært redegøre for de relativt akutte sygdomme og gener ved brænderøg).
                                          Â
Professor Steffen Loft, Afdelingen for Miljø- og Arbejdsmedicin,
Københavns Universitet (vil primært fortælle om langtidseffekterne som bl.a. lungecancer og hjertekarsygdomme).
Lektor Marianne Glasius, Danmarks Miljøundersøgelser / Aarhus Universitet (vil overordnet redegøre for de typiske koncentrationsniveauer i indåndingszonen (immissionen) for de mest sundhedsskadelige stoffer fra brænderøg, dvs. partikler, tjærestoffer (PAH) og dioxiner.
Adm. dir. Peter Jessen Hansen, Morsø Jernstøberi A/S (som formand for DAPO (Foreningen af Danske Producenter af Pejse og Brændeovne) vil han fortælle om problemer, fordele og løsningsmuligheder i forbindelse med brænderøgsforurening & folkesundhed).
Oldermand Theodor Kristensen, Skorstensfejerlauget (som repræsentant for de danske skorstensfejere vil han fortælle om problemstillinger og løsningsmuligheder i forbindelse med brænderøgsforurening & folkesundhed).  Â
Professor Kim Dam-Johansen, Institut for Kemiteknik, Danmarks Tekniske Universitet (kan redegøre for de tekniske og realistiske muligheder for at reducere den sundhedsskadelige brænderøgsforurening i selve forbrændingskammeret, under efterforbrændingen og via røgrensning).
Miljøkonsulent Solveig Czeskleba-Dupont, cand. scient. i geografi og geologi, har publiceret en del artikler om energi- og miljøspørgsmål, specielt om brændeovne, PAH og dioxin. Hun repræsenterer Brænderøgsnetværket (den danske miljø-NGO på området) og har herigennem kontakt med adskillige danskere, som føler sig stærkt generet af og ofte er syge pga. brænderøg på deres bopæl. (vil meget kort redegøre for problemets omfang set fra de brænderøgsgeneredes side, men hovedvægten af oplægget vil centrere sig om de vigtigste løsningsmuligheder/styringsmidler).