Socialministeriet

Tilskudsadministration

Holmens Kanal 22

1060 København K

E-mail: [email protected]

 

 Projektskema til brug for udmøntning af satspuljen for 2007

 

 

·         Alle felter i projektskemaet skal udfyldes.  Vejledning til skemaet vedlægges.

·         Specificeret budget skal vedlægges som bilag.

 

1

Ansøger:

Reden-STOP Kvindehandel (RSK). RSK er  en selvejende institution under KFUKs Sociale Arbejde

 

2

Adresse:

Frederiksberggade 28, 3.tv.,

1459 København K

 

3

Projektets titel:

Stop kvindehandel

 

4

Beskriv projektets målgruppe:

 

Hvem er målgruppen?:

Udenlandske kvinder i prostitution i Danmark og ofre for kvindehandel.

 

Karakteristisk for denne gruppe er at mange er non-EU borgere og opholder sig ulovligt i Danmark hvorfor de udvises når de træffes af myndighederne. En anden del af målgruppen er EU borgere og er derfor lovligt i Danmark, men anholdes ofte for ulovligt arbejde (i skatteretslig og udlændingeretslig forstand) hvorefter de får bøde og i få tilfælde en afvisning (udsendelse af landet men uden indrejseforbud).

 

Hvor stor er projektets målgruppe?

Dette vides ikke med nøjagtighed, men politiet anslår at der er mindst 6.000 kvinder i prostitution i Danmark og at mindst halvdelen dvs. 3.000 er udenlandske. Vi ved at der er stor udskiftning af kvinder. Nye kommer til og andre rejser/flyttes til andre lande. Tallet kan derfor sagtens være højere.

 

5

Beskriv projektets formål: (Hvilket problem skal løses?)

 

Der er udenlandske kvinder i prostitution i Danmark, heraf er nogle ofre for kvindehandel. Disse kvinder har brug for sociale, juridiske, sundhedsmæssige og beskyttelsesmæssige tiltag for at støtte dem under opholdet i Danmark og i forbindelse med en eventuel udvisning eller afvisning. Danmark har også ved sin tilslutning til Palermo protokollen og EU's rammeaftale forpligtet sig til at behandle disse kvinder som ofre for trafficking og tilbyde støtte mens kvinderne er i Danmark og i forbindelse med udvisning/afvisning.

 

Problemet som projektet skal løse er, at de udenlandske kvinder i prostitution har krav på  støtte via sociale, juridiske, sundhedsmæssige og beskyttelsesmæssige tiltag. Projektet vil tilvejebringe disse tiltag v.h.a. det sociale arbejde.

 

Før 2003 eksisterede der ingen tiltag til beskyttelse og støtte til ofre for kvindehandel. Siden 2003 har RSK etableret og drevet landets eneste krisecenter for ofre for kvindehandel som led i den nationale handlingsplan til bekæmpelse af kvindehandel. RSK har også i denne årrække udviklet tilbud til udenlandske kvinder i prostitution og oparbejdet en viden på området.

 

Formålet med dette projekt:

 

  1. at give relevante tilbud til støtte for udenlandske kvinder i prostitution og ofre for kvindehandel i Danmark.

 

  1. at yderligere udvikle disse tilbud, at fortsætte eksperimenteren i det sociale arbejde samt

 

  1. indhente viden og dokumentere metoder der virker.

 

Punktet skal udfyldes, også selvom der vedlægges supplerende bilag til ansøgningen.

 

6

Hvordan skal projektets resultater nås? (Hvordan kommer projektet fra A ­til B?)

 

Ved at implementere de aktiviteter der nævnes i punkt 7.

 

Projektets resultater skal nås ved socialt arbejde med udenlandske kvinder i prostitution. Dette sker i samarbejde med en lang række aktører på området (politiet, retsvæsenet, de sociale myndigheder, hospitalsvæsenet, lokale og internationale NGOer  m.fl.).

 

Projektet udføres af RSKs team af socialarbejdere/kulturmedarbejdere og tilknyttede vikarkorps.

 

Strategien er, at RSK via det opsøgende arbejde opnår en kontinuær kontakt til målgruppen. Herved bliver de informeret om de forskellige tilbud og benytter sig af dem. Ligeledes får RSK kontinuær feedback om målgruppens behov og kan således justere tilbuddene. Med arbejdet hos politiet og i krisecenteret opnås også et tillidsforhold hvorved målgruppen får mulighed for at benytte sig af de samme tilbud og opnår hjælp til en forberedt hjemsendelse hvis kvinden er udvist.

 

RSK har en solid viden om hvad der virker for målgruppen grundet de sidste 3 års intensive sociale arbejde med præcis denne målgruppe. I løbet af de 3 år har RSK mødt og arbejdet med mindst 856 udenlandske kvinder i prostitution. Heraf har 79 opholdt sig fysisk på RSKs krisecenter for ofre for kvindehandel. RSK har således et operationelt lokalt samarbejdsnetværk med relevante aktører samt et internationalt NGO netværk af samarbejdspartnere at bygge videre på.

 

Punktet skal udfyldes, også selvom der vedlægges supplerende bilag til ansøgningen.

7

Beskriv de centrale aktiviteter i projektet (Hvilke aktiviteter vil man udføre for at formålet opnås?)

 

  1. Drift af et døgnbemandet krisecenter for ofre for kvindehandel.

 

  1. Etablering og drift af akutpladser for udenlandske kvinder i prostitution med lovligt ophold i Danmark på det døgnbemandede krisecenter.

 

  1. Drift af akutpladser for mindreårige udenlandske piger som har været seksuelt udnyttede i prostitution i Danmark i tæt samarbejde med RSKs partnere Rede Barnet, Dansk Røde Kors og Tjek Punkt (Københavns Kommune).

 

  1. Drift af anonym, landsdækkende telefonrådgivning om kvindehandel for både den brede offentlighed, kvinder i prostitution og eventuelle anmeldere af kvindehandel.

 

  1. Opsøgende socialt arbejde i forskellige prostitutionsmiljøer hvor der er et overtal af udenlandske kvinder. dvs. på gaden på Vesterbro i København, på bordeller i København og på andre relevante steder så som stripbarer og banegårde.

 

  1. Udbud af sociale, juridiske, sundhedsmæssige og beskyttende tilbud. (se vedlagte bilag 1.)

 

  1. Vedligeholdelse og udbygning af internationalt NGO netværk til brug ved forberedte hjemsendelser af udviste kvinder der er ofre for kvindehandel

 

RSK står for at gennemføre projektet. RSK organiserer arbejdet ved hjælp af fuldtidsansatte kulturmedarbejdere, det vikarkorps til døgnbemanding af krisecenteret samt et frivilligkorps til støtte og undervisning.  Projektet placeres i København, men flere af tilbuddene er landsdækkende. Dette gælder for hotline, krisecenteret og konsulentfunktion i forhold til andre tilbud til målgruppen.

 

Punktet skal udfyldes, også selvom der vedlægges supplerende bilag til ansøgningen.

8

Hvilke resultater skal projektet opnå for, at det er en succes? (Hvilke forandringer skal målgruppen opleve, hvor mange fra målgruppen skal projektet nå ect.?)

 

  1. Krisecenteret er i drift fra 1. januar 2007. Alle ofre for kvindehandel henvist til krisecenteret er modtaget og har fået adgang til de forskellige tilbud.

 

  1. Udenlandske kvinder i prostitution med lovligt ophold i Danmark, der har efterspurgt en krisecenterplads har fået dette og har modtaget de tilbud de ville have. Mindst 50% af kvinderne er tilfredse med de tilbud (og kvaliteten heraf) de har modtaget.

 

  1. Alle mindreårige piger RSK har truffet i miljøet eller via politiet, har haft ophold på krisecenteret, modtaget forskellige tilbud, er ledsaget hjem og modtaget af en lokal NGO i hjemlandet.

 

  1. Alle udenlandske kvinder i prostitution der ønsker adgang til tilbuddene har fået det.

 

  1. Den anonyme, landsdækkende telefonrådgivning har modtaget en lang række relevante opkald.

 

  1. Kvinder er mødt via det opsøgende arbejde og herved fået adgang til de sociale, juridiske, sundhedsmæssige og beskyttende tilbud.

 

  1. Det internationale netværk er udbygget og har fungeret ved forberedt hjemsendelse af udviste kvinder.

 

Punktet skal udfyldes, også selvom der vedlægges supplerende bilag til ansøgningen.

9

Hvordan vil projektet måle, om målsætningerne er opfyldt? (Hvordan måler man om succeskriterierne er opfyldt?)

 

  1. ved dokumentation af aktiviteter og resultater f.eks. antal kvinder der henvender sig, antal der henvises af politiet, antal der ledsages til deres hjemland m.v.

 

  1. ved kvalitativt at vurdere de udbudte tilbud og justere disse om nødvendigt, og fokusere på fortsat udvikling af metoder og indhold i det sociale arbejde.

 

  1. Projektet vil opstille succeskriterier og indikatorer i starten af arbejdet, således at opnåelsen af resultater løbende kan monitoreres.

 

Projektet vil indgå i en ny handlingsplan til bekæmpelse af kvindehandel og således være underlagt en ekstern proces-evaluator samt formodentligt en midtvejs evaluering og en slutevaluering.

 

Punktet skal udfyldes, også selvom der vedlægges supplerende bilag til ansøgningen.

10

Budgetforslag (Samlede budget for de enkelte år oplyses i mio kr. med 1 decimal, fx 0,1, 1,1, 2,2, 3,3)

 

 

Mio. kr. med en decimal

2007

2008

2009

2010

Forslag

8,8 millioner

9,2 millioner

9,7 millioner

10,2 millioner

 

 

Punktet skal udfyldes, også selvom der vedlægges supplerende bilag til ansøgningen.

11

 

 

 

 

 

 

 

 

Dato

30. august

2006

 

Underskrift

 

Underskrivers navn - maskinskrevet eller blokbogstaver

 

Jonna Hansen, Formand for Reden-STOP Kvindehandels bestyrelse