Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MLA/ J.nr. 30-688

Til ministerier, styrelser, organisationer mv. på vedlagte liste

 

29. juni 2007

 

Høring om udkast til bekendtgørelse om certifikation af friplejeboligleverandører.

Vedlagt fremsendes udkast til bekendtgørelse om certifikation af friplejeboligleverandører.

 

Bekendtgørelsen udstedes i medfør af §§ 9 og 99 i lov om friplejeboliger (lov nr. 90 af 31. januar 2007).

 

Bekendtgørelsen indeholder regler om certifikation af friplejeboligeleverandører, herunder om fremgangsmåden ved ansøgning om og meddelelse af certifikation. Desuden indeholder bekendtgørelsen regler om tilbagekaldelse og bortfald af certifikationer.

 

Bekendtgørelsen fastlægger de krav, der skal opfyldes og/eller sandsynliggøres opfyldt for at opnå og bibeholde certifikationen.

 

Udgangspunktet for at opnå certifikation er således, at det sandsynliggøres, at friplejeboligvirksomheden som minimum vil blive drevet i overensstemmelse med sædvanlig god praksis for plejeboligvirksomhed. Med formuleringen sigtes efter et kvalitetskrav, som ikke må være under det gennemsnitlige kvalitetsniveau i tilbudene omfattet af den kommunale forsyningsforpligtelse. Hvordan denne kvalitet opnås fastlægges ikke af certifikationen, men ansøger afkræves en redegørelse for, hvordan kvaliteten opnås og sikres.

 

Derudover er der fastsat krav om, at friplejeboligleverandøren ikke må være insolvent, straffet for et forhold, der gør leverandøren uegnet til at drive virksomheden og have gæld til det offentlige. 

 

Friplejeboligleverandøren kan ligeledes miste certifikationen, hvis ikke virksomheden fortsat drives som minimum i overensstemmelse med sædvanlig god praksis for plejeboligvirksomhed.

 

Reglerne i bekendtgørelsen vil blive administreret af Styrelsen for Specialrådgivning og Social Service.

 

Socialministeriet skal anmode om bemærkninger til bekendtgørelsen hurtigst muligt og senest mandag den 23. juli 2007 kl. 16.00. Svar kan sendes elektronisk til [email protected].

 

Med venlig hilsen

 

 

Matte Lauridsen