Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse for 2006

Efter skatteforvaltningslovens § 59 afgiver skatteministeren årligt en redegørelse til Folketinget om den udgiftsmæssige udvikling mv. i sager, hvortil der ydes omkostningsgodtgørelse.

Under henvisning hertil vedlægger jeg en redegørelse fra SKAT om sager om omkostningsgodtgørelse for 2006.

Som det fremgår af redegørelsen, er antallet af sager, hvori der ydes omkostningsgodtgørelse, steget med ca. 3 pct. i 2006, mens udgifterne til ordningen i 2006 er faldet med ca. 10 pct. i forhold til 2005.

Jeg skal samtidig gøre opmærksom på, at Skatteministeriet i øjeblikket undersøger, om der er grundlag for at gennemføre en enkelt ændring af reglerne om omkostningsgodtgørelse, som eventuelt vil blive fremmet i næste folketingsår.

Efter skatteforvaltningslovens § 63 skal bestemmelserne i kapitel 19 om omkostningsgodtgørelse tages op til revision senest i folketingsåret 2006-07. Ifølge forarbejderne til revisionsbestemmelsen sker det på baggrund af en særlig, uddybende redegørelse for ordningen, som afgives til Folketinget inden udgangen af 2005.

De redegørelser om omkostningsgodtgørelse, som gennem årene er blevet fremsendt til Folketingets Skatteudvalg, herunder den særlige, uddybende redegørelse, jf. alm.del. bilag 63 (Folketinget 2005-06) viser efter min opfattelse, at der ikke er grundlag for at gennemføre gennemgribende ændringer af godtgørelsesordningen, hvilket synspunkt der også i rapporten gives udtryk.

I forbindelse med overvejelserne om et lovgivningsinitiativ vil der blive taget stilling til bestemmelsen i § 63.

 

 

Kristian Jensen

                                                                                       /  K.- H. Ludolph