22. august 2007

 

PRESSEMEDDELELSE

 

Retsudvalget besøger Statsfængslet i Vridsløselille og Anstalten ved Herstedvester

 

Retsudvalget besøger tirsdag den 28. august 2007 Statsfængslet i Vridsløselille og Anstalten ved Herstedvester. Besøgene skal ses som led i forberedelserne til de kommende forhandlinger om en ny flerårsaftale for Kriminalforsorgen.

 

Under besøget i Statsfængslet i Vridsløselille vil udvalget bl.a. blive orienteret om de sikkerhedsmæssige forhold i fængslet, og udvalget skal mødes med fængslets hovedsamarbejdsudvalg og de indsattes talsmænd.

 

Under besøget i Anstalten ved Herstedvester vil udvalget bl.a. blive orientering om krav til psykiatrisk og psykologisk behandling i anstalten set i relation til de fysiske rammer, indholdet af behandlingen og de indsattes psykiske helbredstilstand. Herunder vil udvalget blive orienteret om status vedrørende ordningen med visitation af sex-dømte, medicinsk kastration og kvindelige indsatte i anstalten. Udvalget skal endvidere mødes med anstaltens samarbejdsudvalg og de indsattes talsmænd.

 

Følgende medlemmer af Retsudvalget deltager i besøgene: Søren Pind (V), Lisa Mathiasen (S), Per Kaalund (S), Peter Skaarup (DF), Simon Emil Ammitzbøll (RV) og Anne Baastrup (SF). Herudover deltager justitsminister Lene Espersen i besøget sammen med embedsmænd fra Justitsministeriet.

 

Programmet for besøgene er vedlagt.

 

For god ordens skyld skal det nævnes, at pressen ikke har adgang til at deltage i selve besøgene.

 

Yderligere oplysninger:

Retsudvalgets formand Peter Skaarup (DF), tlf. 33 37 51 13

Udvalgssekretær Jørgen Nielsen, tlf. 33 37 55 28