14. november 2006

Miljø- og Planlægningsudvalget
Folketinget
Christiansborg
1240 København K








Ansøgning om foretræde for miljøudvalget

I anledning af, at der generelt er blevet åbnet for godkendelse af nye afgrøder i EU, søger ABE om foretræde hos Miljø- og Planlægningsudvalget.

Agricultural Biotechnology in Europe (ABE) er et informationskontor, som har til hensigt at formidle faktuel og videnskabeligt baseret information om GMO og genteknik. Biotek-selskaberne Bayer CropScience, DuPont, Monsanto Crop Sciences, Plant Science Sweden, Svalöf Weibull samt Syngenta står bag ABE.

Vi ønsker at redegøre for nye internationale miljømæssige erfaringer inden for feltet samt for de muligheder, de nye afgrøder generelt giver. Endvidere skal Danmark inden for den nærmeste fremtid tage stilling en række nye afgrøder. Vi ønsker at bidrage med vores viden om disse afgrøder til det grundlag, beslutningerne om godkendelse eller afslag skal træffes ud fra.

I erkendelse af at der fortsat hersker en vis skepsis om genmodificerede afgrøder, håber vi, at vores viden vil kunne bidrage til at nuancere billedet om de nye afgrøder. Der er mange fordele – især over for miljøet – som fortjener at blive taget i betragtning, når det officielle Danmark tager stilling til nye genmodificerede afgrøder.



Mvh


Mattias Zetterstrand
PÃ¥ vegne af ABE