Kære  Eyvind Vesselbo.                                                   Svogerslev, den 19/10-2006

 

Tak for en behagelig telefonsamtale den 17/10-2006.

 

Vi har som sagt en olieforurening i vores hus i Glostrup – Sofielundsvej 78, 2600 Glostrup. Vi opdagede forureningen den 14/06-2002.

Det eneste man har gjort siden da, er at grave 4½ tons jord op, samt lagt et midlertidigt gulv, idet vi havde invasion af rotter – 5 stykker i alt. I den forbindelse gik vi i ca. ½ år med åben kloak indtil forsikringsselskabet til sidste valgte at udbedre kloakskaden således vi ikke længere fik besøg af rotter. Forestil jer at der render rotter rundt i ens kælder hvor vi har badeværelse og bryggers som vi bruger hver dag.

 

Vi måtte flytte fra ejendommen den 1/6-2004, idet Embedslægen for København, den 27/12-2002 erklærede ejendommen for ubeboelig, på grund af sundhedsfaren.

 

Hvorfor vi først flyttede den 1/6-04 skyldtes, at vores forsikring (ALKA) var lang tid om at beslutte om de ville dække vores husleje i op til et år, hvilket de skal i henhold til deres regler.

 

Vi har siden 01.06.2005 haft 2 huslejer, hvilket er uholdbart. Vi har en samlet årsindkomst på ca. kr. 600.000,-. Vi har månedlige udgifter på vores hus i Glostrup på kr. 15.000,-. Vi er efter forsikringsreglerne pligtige at opvarme vores hus eller dækker forsikringen ikke. Dette bliver ca. kr. 25.000,00 årligt.

 

Vi har et barn på 6½ år. Vi er nød til at bo til leje i en lille lejlighed på 80 m2 hvor vi har en husleje på kr. 5000,00 pr. måned. Vi har ingen økonomiske muligheder for at bo i noget der er dyrere. Hvis dette står på ret meget længere, vi mener ca. 4 måneder er vi nød til at lade huset gå på tvangsaktion. Vi har simpelthen ingen mulighed for at betale så store udgifter længere. Sagen har kostes os indtil dags dato netto kr. 500.000,00 i ekstra udgifter og advokatudgifter ud af en samlet årsløn på kr. 600.000,00. 

 

Rent arbejdsmæssigt påvirker det os også meget. Leif arbejder i Skat. Susanne har været ansat som sagsbehandler og socialrådgiver i mange år, men magter ikke længere at hjælpe andre på den måde fordi hun på egen krop har følt ikke at blive mødt af systemet. Hun har mistet troen på systemet, demokratiet og regeringen. Derfor har hun været nød til at finde sig et helt andet arbejde som personlig udvikler, hvor hun selv sætter sine grænser.  

 

Vi fik oplyst af Gorm Møller fra Miljøklagenævnet, at Deres endelige afgørelse ikke havde opsættende virkning, så man skulle gå i gang med at udbedre skaden.

 

Glostrup Kommune skal udstede et påbud, som kan ankes til Miljøklagenævnet.

Gorm Møller har i den forbindelse lovet, at en klage over påbudet hurtigt ville blive behandlet af Miljøklagenævnet.

 

Jeg talte med vores advokat den 17/10-2006, og får der at vide, at sagen i værste tilfælde, kan gå til domstolene, hvilket har opsættende virkning.

Så i værste tilfælde kan sagen gå helt til Højesteret, hvilket vi skal afvente.

 

Vi har under ingen omstændigheder mulighed for at blive ved med at have

dobbelt husleje. Vi aner på stående fod ikke vores levende råd hvad vi skal gøre.

 

En sådan sag har også psykisk påvirket os meget. Leif har det meget dårligt psykisk og er nød til at tage antidepressivt medicin hele tiden for at kunne klare hverdagen. Susanne har fået for højt blodtryk og er nød til at tage medicin for det. Susanne har haft 2 blodpropper, men er bange for at få en yderligere.

 

Vi har adopteret vores barn fra Kina i 2001 og havde planlagt at få et barn mere fra Kina. Men denne her forurening har gjort at vi ingen økonomiske muligheder har for at adopteret et barn yderligere. En adoption koster ca. netto kr. 200.000,00. Dette har vi ingen mulighed for at skaffe. Forureningen er skyld i at vi bliver for gamle til adoptere et barn yderligere samt at vi ingen penge har. Vi mener at sagen har urimelige menneskelige omkostninger.  

 

Det kan ikke være rigtigt, at når man har vundet sagen i alle instanser, at man så fortsat skal blive ved at vente på en afgørelse. Forsikringsselskabet og Oliebranchens Miljøpulje har uanet midler til at blive ved med at klage, indtil vi er kvalt økonomisk og psykisk. Det kan ikke have sin rigtighed.

 

Vi har betalt vores forsikring som vi skal. Det er i realiteten en skjult rørskade, så vi kan ikke forstå, at man ikke skal udbedre skaden straks. Der er stor risiko, for at olien løber ned i grundvandet.

 

Vi har i mellemtiden erfaret, at Oliebranchens Miljøpulje – Per Brask – med vilje – igennem et helt år, trak sagen i langdrag, med utallige prøver, som i store træk hver gang viste det samme resultat.

 

Vi håber du har mulighed for at hjælpe os i den uholdbare situation.

 

Kopi af Københavns Embedslæges afgørelse vedlagt.

Kopi af vores brev til Miljøminister Connie Hedegaard, vedlagt.

Kopi af Miljøminister Connie Hedegaards svar på vores brev vedlagt.

 

 

Med venlig hilsen

 

Susanne og Leif Jensen

 

 

 

 

 

 

Â