Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Christiansborg, den 26. september 2007

 

Til

                      udvalgets medlemmer og stedfortrædere

 

 

 

 

Eventuel deltagelse i GLOBE’s arbejde vedrørende klimaforandringer

 

Medlemmer af Miljø- og Planlægningsudvalget og Energiudvalget havde den 18. september 2007 et møde med de britiske parlamentsmedlemmer Elliot Morley og Lord Michael Jay. På mødet blev der givet er orientering om de initiativer, der fra britisk side var iværksat med henblik på at aktive nationale parlamentarikere i processen vedrørende klimaforandringer bl.a. gennem GLOBE Internationals ”G8 + 5 Legislators’ Dialogue”.

 

De britiske parlamentarikere opfordrede til, at danske politikere blev aktive i denne proces og herunder etablerede et GLOBE Denmark (et focal point) samt deltog i GLOBE’s kommende møder i hhv. Brasilien (februar 2008) og Japan (juni 2008). Fra dansk side tilkendegav man at ville overveje de britiske forslag i en positiv ånd.

 

Udvalget må således overveje, om man vil oprette et GLOBE Denmark, og om man over udvalgets konto for udenlandske rejser vil finansiere medlemmers deltagelse i GLOBE’s møder.

 

Vedlagt er Globe International medlemsbetingelser. Sagen vil blive sat til drøftelse på udvalgets møde onsdag den 3. oktober 2007.

 

Tidligere materiale om mødet med den britiske delegation er omdelt på MPU alm. del – bilag 555.

 

 

Med venlig hilsen

 

Klaus Andersen,

udvalgssekretær.