Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

 

Christiansborg

J.nr. sns-144-00013

1240 København K

 

  

Den 6. september

 

 

 

 

 

 

Text Box: ./.

./.

 
Til udvalgets orientering fremsendes hermed Miljøministeriets redegørelse til Folketingets Miljø og Planlægningsudvalg om rapport om landzoneadministration i årene 2003 til 2005. Rapporten vedlægges i 40 eksemplarer

 

I maj 2005 blev Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg orienteret om en lignende rapport, udarbejdet af AKF (Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut) og det blev konkluderet, at der ville blive gennemført en opfølgende undersøgelse.

 

Vedlagte notat redegør for den opfølgende undersøgelse, som er udarbejdet af COWI. Undersøgelsen indeholder en opfølgning af den tidligere spørgeskemaundersøgelse. Undersøgelsen indeholder desuden en undersøgelse af klager indgivet til Naturklagenævnet, en kvalitativ undersøgelse af udvalgte kommuner, samt en vurdering af udvalgte konkrete landzonesager, i forhold til en værdisætning af det åbne lands kvaliteter.

 

Miljøministeriet finder ikke, at undersøgelsen giver anledning til opfølgende undersøgelser. Miljøministeriet vil i stedet sende samtlige kommuner et brev, hvor man henviser til undersøgelsen og dens resultater og henleder kommunernes opmærksomhed på den af Miljøministeriet udsendte landzonevejledning og de 5 pejlemærker i Landsplanredegørelse 2006. Ligeledes vil Miljøministeriet i brevet orientere om, at SNS i kommende eksempelprojekter om kommuneplanlægning i det åbne land vil fremhæve kommuneplanens muligheder for at fastsætte retningslinier, som grundlag for den løbende enkeltsagsbehandling efter planlovens landzonebestemmelser. 

 

 

 

 

 

   Brian Mikkelsen       

/

     Peder Baltzer Nielsen