Fra: Lars Klovborg [mailto:[email protected]]
Sendt: 28. august 2007 21:10
Til: Christian Wedell-Neergaard
Emne: indbydelse - lidt nytænkning

Kære Christian Wedell-Neergaard,

 

Som du nok har bemærket gennemføres forsøgsdyrkning af genmodificerede majs fire steder i landet - bl.a. her på min ejendom ved Brønderslev.

 

 Forsøgene har følgende formål:

·         Opsamle konkrete danske erfaringer med dyrkning af genmodificerede afgrøder

·         Bidrage til at kvalificere og afmystificere debatten om genmodificerede afgrøder primært blandt den almindelige forbruger, landmænd og politikere

·         Undersøge mulighederne for en bedre og mere miljøvenlig sprøjteadfærd samt bedre økonomi for landmændene. 

 

Jeg vil opfordre de ansvarlige politikere, der i sidste ende skal tage stilling til godkendelsen af nye genmodificerede afgrøder, til ved selvsyn at danne sig et indtryk af afgrøderne. Ikke mindst i forhold til den omfattende lovgivning, som er vedtaget af Folketinget i forbindelse med dyrkningen.

 

Derfor inviterer jeg hermed Miljø- og Planlægningsudvalget til at besigtige forsøgene her på min ejendom i Brønderslev. Det bedste tidspunkt for en besigtigelse vil være i september, hvor man bedst kan sammenligne den Rounduptolerante majs med den traditionelle majs og vurdere forbruget af sprøjtemidler samt sikkerheden i forbindelse med dyrkningen.

 

Jeg forestiller mig følgende forløb:

 

45 min. Besigtigelse af forsøgsmarkerne med gennemgang af forsøgsopstillingen og de foreløbige forsøgsresultater ved Jens Elbæk, forsøgsleder fra Landbo Nord.

 

30 min. Perspektiverne for dyrkningen af genmodificerede afgrøder i dansk landbrug ved Dansk Landbrugs rådgivningscenter i Skejby.

 

45 min. Diskussion om dyrkning af genmodificerede afgrøder i Danmark, en snak med mig som landmand samt mulighed for smagsprøver af genmodificeret majsøl fra Sverige. 

 

Vend gerne hurtigst muligt tilbage med en dato i september, som vil passe ind i jeres program.

 

 

Med venlig hilsen

Lars H. Pedersen
 "Klovborg"
Taksvej 45
9700 Brønderslev

[email protected]

Tlf.: 98811354
Mobil: 21459798

 

www.klovborg.dk