Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

 

Christiansborg

J.nr. MST 103-00012

1240 København K

 

  

Den 22. juni 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

./.

 
Til udvalgets orientering fremsendes hermed transport- og energiministerens udkast til forslag til lov om energiforbrugende produkter samt høringsbrev.

 

Lovforslaget har i en tidligere version været i ekstern høring i februar 2007, hvor udvalget også blev orienteret. Høringen gav anledning til genovervejelse om, hvorvidt lovforslaget gav mulighed for, at der i Danmark ville kunne føres tilfredsstillende tilsyn og kontrol med markedet for energiforbrugende produkter. Disse overvejelser har ført til ændringer i § 10. Desuden er der foretaget konsekvensrettelser og redaktionelle ændringer.

Lovforslaget er et led i gennemførelsen i dansk ret af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2005/32/EF af 6. juli 2005 om rammerne for fastlæggelse af krav til miljøvenligt design af energiforbrugende produkter (kaldet eco-design-direktivet).

Eco-design-direktivet er et rammedirektiv, der indeholder de generelle principper og kriterier for fastlæggelse af krav til miljøvenligt design, men hvor de efterfølgende gennemførelsesforanstaltninger vil fastsætte de konkrete krav til de enkelte produkter.

Lovforslaget etablerer rammerne for fastlæggelse af krav til design af energiforbrugende produkter med henblik på at begrænse produkternes energiforbrug og miljøbelastning. Med forslaget skabes hjemmel til at udstede krav til energiforbrugende produkters energieffektivitet og til reduktion af produkternes miljøpåvirkning.

Lovforslaget indeholder desuden mindre ændringer af to gældende love. Det drejer sig om lov om fremme af besparelser i energiforbruget og lov om fremme af energibesparelser i bygninger.

Lovforslaget er sendt i høring med frist for afgivelse af høringssvar den 10. august 2007.

Transport- og Energiministeren forventer at fremsætte lovforslaget i oktober 2007. Lovforslaget behandles i Folketingets Energipolitiske udvalg. 

 

     

 

Connie Hedegaard          

/

Karsten Skov