Pesticider

J.nr.

Ref. NSH

Den 23. januar 2007

 

 

 

 

 

 

 

Salg af parathion-methyl (Bladan)

     

Parathion-methyl kaldes i daglig tale også tit Bladan, da bekæmpelsesmidler med parathion-methyl har været solgt i Danmark under handelsnavnet Bladan. Oprindeligt var navnet Bladan dog et varemærke for aktivstoffet parathion, og der blev også solgt midler med dette aktivstof i Danmark med handelsnavnet Bladan.

 

Der findes ingen officiel oversigt over, hvilke andre firmaer end Cheminova, der producerer og sælger parathion-methyl og/eller bekæmpelsesmidler indeholdende parathion-methyl, og det er derfor vanskeligt at få præcise oplysninger om dette.

 

I følge Kommissionens beslutning nr. 2003/166/EF af 10. marts 2003 om afvisning af at optage parathion-methyl i bilag I til Rådets direktiv 91/414/EØF og om tilbagekaldelse af godkendelser af plantebeskyttelsesmidler, der indeholder dette aktive stof, er Bayer Crop Science AG også producent af parathion-methyl. Men det er uvist, om de stadig sælger stoffet.

 

I følge en beskrivelse af stoffet på FAO’s hjemmeside er der følgende producenter af stoffet:

All India Medical Co. (India), Bayer India, Bayer Mexico, Cheminova (Denmark), Rallis India Ltd. (India), Sundat (S) Pte. Ltd. (Singapore), Velpol Company (Mexico).

Det formodes derfor, at disse firmaer stadig producerer og sælger stoffet.