DR

DR-Byen

Emil Holms Kanal 20

0999 København C

Att. bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen

 

2. juli 2007

 

 

Kære Mogens Munk-Rasmussen

 

Tak for dit brev af 17. april 2007. Jeg skal indledningsvis beklage, at du bl.a. på grund af stort arbejdspres i ministeriet ikke tidligere har fået svar på henvendelsen.

 

Du anmoder i brevet om en udvidelse af lånegarantien for DR Byens byggelån med 1.400 mio.kr. (1999-niveau). Som bekendt er der i regering og medieordførerkreds opbakning til at søge Finansudvalget om tilslutning til at lade DR finansiere kommende lånoptagelse til DR Byen projektet ved genudlån af statslån. Vi regner med, at et aktstykke til Finansudvalget herom vil kunne behandles på udvalgets møde d. 16. august. Med henblik på at undgå, at DR’s likviditet kommer under pres, indtil Finansudvalgets stillingtagen foreligger, skal jeg – som foreslået i DR’s notat af 21. maj 2007 – hermed godkende en yderligere midlertidig forhøjelse af den vedtægtsbestemte låneramme fra 20 til 40 pct. af sidste års indtægter. Den yderligere forhøjelse gælder frem til den 1. december 2007. 

 

Du anmoder i brevet samtidig om tilladelse til at optage et lån på 125 mio.kr. (1999-niveau) til finansiering af nødstrømsanlægget i DR Byen i stedet for som hidtil forudsat at finansiere anlægget – der vel at mærke ikke er en del af DR Byen projektet - over driften ved operationel leasing, jf. også Akt 41 8/12 2005. Dette ville i givet fald kræve en permanent forhøjelse af den vedtægtsbestemte låneramme fra 4 til 8 pct. af sidste års indtægter. Jeg finder det imidlertid rigtigst forinden stillingtagen hertil, nærmere at undersøge muligheden for også at finansiere nødstrømsanlægget ved genudlån af statslån, idet dette vil kunne betyde en – om end begrænset - rentebesparelse for DR. I givet fald vil sagen blive forelagt for Finansudvalget ved særskilt aktstykke til efteråret.

 

Kopi af dit brev og dette svar er sendt til Folketingets Kulturudvalg og Finansudvalg samt til Rigsrevisionen og Finansministeriet.

 

Med venlig hilsen

 

Brian Mikkelsen