Folketingets Europaudvalg

4. juni 2007

 

 

Svar på spørgsmål fra Folketingets Europaudvalg

 

Ad KOM (2005) 0646

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om revision af Rådets direktiv 89/552/EØF om samordning af visse love og administrative bestemmelser i medlemsstaterne vedrørende udøvelse af tv-spredningsvirksomhed (tv uden grænser)

 

Spørgsmål 2:

”Ministeren bedes redegøre for, om han vil arbejde aktivt for den bredest mulige definition af børneprogrammer i direktivteksten – eller tilknyttede dokumenter – til revision af direktivet om ”tv uden grænser”.”

 

Svar:

Jeg forstår spørgsmålet således, at det refererer til det reviderede direktivs nye artikel om reklamer for usunde fødevarer. Ifølge denne artikel skal medlemslandene og Kommissionen tilskynde de audiovisuelle medietjenesteudbydere til at udvikle adfærdskodekser vedrørende reklamer for usunde fødevarer i forbindelse med programmer rettet til børn. Der er således tale om, at udbyderne opfordres til selvregulering, og der er ikke i direktivteksten fastsat nogen definition af børneprogrammer. Som tilkendegivet under orienteringen af Folketingets Europaudvalg den 16. maj 2007, er det imidlertid regeringens holdning, at definitionen af børneprogrammer, hvor det i et senere forløb måtte vise sig relevant i forhold til dette emne, ikke bør fortolkes snævert.

 

 

 

 

 

 

 

Â