Dato:            2. maj 2007

Kontor:         Kommunaljuridisk kt.

J.nr.:             2006-4000-15 + 16

                      2006-4200-5 + 6

Sagsbeh.:   ABP

 

                      + bilag

 


Folketingets Kommunaludvalg


 

 

 

 

 

I henhold til § 69, stk. 4, i lov om valg til Folketinget og § 29, stk. 3, i lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet kan indenrigs- og sundhedsministeren efter forelæggelse for Folketingets Udvalg til Valgs Prøvelse fastsætte nærmere regler om bedømmelse af stemmesedler afgivet til folketingsvalg henholdsvis Europa-Parlamentsvalg.

 

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har udarbejdet vedlagte udkast til ny bekendtgørelse om bedømmelse af stemmesedler afgivet til folketingsvalg og ny bekendtgørelse om bedømmelse af stemmesedler afgivet til Europa-Parlamentsvalg, der skal erstatte de vedlagte gældende bekendtgørelser. Udkast til den bekendtgørelse, der vedrører folketingsvalg, indeholder konsekvensændringer som følge af valgkredsreformen (stor- og amtskreds er overalt rettet til storkreds), mens begge udkast indeholder en opdatering af de i bekendtgørelserne opregnede eksempler på officielle og sikre uofficielle bogstavbetegnelser.

 

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har endvidere udarbejdet vedlagte udkast til ny bekendtgørelse om stemmesedler til brug ved folketingsvalg og ny bekendtgørelse om stemmesedler til brug ved Europa-Parlamentsvalg, der skal erstatte de vedlagte gældende bekendtgørelser. Udkast til den bekendtgørelse, der vedrører folketingsvalg, indeholder konsekvensændringer som følge af valgkredsreformen (stor- og amtskreds er overalt rettet til storkreds), mens der i begge udkast er fastsat en ændret udformning af stemmesedlens vejledning om afkrydsning af stemmesedlen. Under hensyn til disse ændringers sammenhæng med reglerne om bedømmelse af stemmesedler forelægges udkastene til de nye bekendtgørelser om stemmesedlernes udformning tillige for Udvalget til Valg Prøvelser forinden udstedelse.

 

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har dags dato ved vedlagte brev forelagt udkastene for Folketingets Udvalg til Valg Prøvelse. Om det nærmere indhold af de ændringer, der ved udkastene foreslås i forhold til de gældende regler, henvises til dette brev.

 

Med venlig hilsen

 

 

Lars Løkke Rasmussen   /   Anne Birte Pade