Formanden for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Christian H. Hansen

 

EU-sekretariat

Christiansborg
DK-1240 København K

Tlf.    +45 33 37 55 00
Fax   +45 33 32 85 36

www.ft.dk
[email protected]

Ref. 07-000887-2

Kontakt
Charlotte Friis Thomassen
Kontorkonsulent

Dir. tlf.    +45 33 37 36 25

[email protected]


Kommissionens grønbog om biologisk beredskab – KOM (2007) 0399

14. august 2007

Kære Christian H. Hansen,

 

Kommissionen fremsætter i løbet af året en række dokumenter, hvortil der er knyttet en høringsfrist – primært hvidbøger, grønbøger og meddelelser - og hvor Folketinget således har mulighed for at komme med en udtalelse til Kommissionen. Dokumenterne giver Folketinget en mulighed for at påvirke kommende EU-lovgivning på det tidspunkt, hvor chancen for indflydelse er størst – nemlig mens bestemmelserne stadig er under udarbejdelse.

 

Europaudvalget orienteres løbende om de høringsdokumenter, som Kommissionen fremsætter. Europaudvalget overvejer i den forbindelse, om dokumentet vedrører et område, hvor et andet af Folketingets stående udvalg fagligt er bedre rustet til at substansbehandle sagen. Europaudvalget fremsender i så fald dokumentet til det/de relevante fagudvalg sammen med en opfordring til at behandle sagen og orientere Europaudvalget om udvalgets indstilling.

 

I relation til Kommissionens grønbog vedrørende biologisk beredskab – KOM (2007) 0399 har Europaudvalget besluttet at anmode Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri om at behandle grønbogen.

 

I grønbogen om biologisk beredskab fremsættes en række forslag til, hvordan EU kan bidrage til at styrke det biologiske beredskab i Europa med henblik pÃ¥ dels at undgÃ¥ spredning af biologisk materiale, dels at sikre effektiv hÃ¥ndtering af eventuelle krisesituationer, herunder sikring af fødevarer, folkesundhed m.v. Grønbogen stiller 35 konkrete spørgsmÃ¥l til besvarelse.

 

Jeg vil derfor gerne opfordre Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri til at behandle dokumentet og på baggrund heraf komme med en udtalelse/indstilling til Europaudvalget med henblik på eventuel afgivelse af et fælles høringssvar til Kommissionen. Grønbogen er ligeledes sendt til Forsvarsudvalget.

 

Jeg kan oplyse, at Kommissionen har sat høringsfristen til den 1. oktober 2007. Jeg vil derfor bede om, at Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, så vidt det er muligt, orienterer Europaudvalget om sin behandling og indstilling til sagen senest den 12. september 2007.

 

Jeg vedlægger Kommissionens grønbog samt EU-note (06) E 74 til orientering.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Elisabeth Arnold

Formand for Folketingets Europaudvalg