Fiskeridirektoratet

Nyropsgade 30

1780 København V

Danmark.                                                                                                                           02-03-2007

 

 

Nordjysk Kystfiskerforening vil gerne rejse en sag i fiskeridirektoratet for MAF segmentet omkring atypisk fiskeri i reference årerne 2003,2004 og 2005.

 

Ved mødet i fiskeridirektoratet d. 28.02.2007 blev alle parter enige om at beregnings grundlaget for 2007 kvoten var reference årerne.

 

Det atypiske ved MAF segmentet fiskeri er den faktisk fanget mængde for 2006 pr art pr farvand adskiller sig væsentligt i forhold til reference årene. Årsagen til den store atypiskhed må jo skyldes, at den flåde som reference årene er lavet ud fra, ikke er den flåde der i dag befinder sig i MAF segmentet.  Hvis man støtter sig op af det excel regneark som er vedhæftet kan atypiskheden ses med helt op til  +174% og -45% på enkelte arter pr farvand.

 

Da fiskeriet skal foregår fremadrettet vil denne atypiskhed jo betyde store gener for den enkelte fisker i MAF segmentet.

 

 

Trods udsving i kvoter for de enkelte farvande, er der dog ikke noget der understøtter så store ændringer i fiskeri mønstret pr art pr farvand.

 

MAF segmentet udgør et så stort antal fartøjer at det statiske grundlag for 2006 må antages at være relativt sikkert. De fangede mængde i 2006 er en god indikering for hvordan fiskeriet kommer til at se ud i fremtiden i MAF segmentet.

 

Nordjysk kystfiskerforening vil derfor have tilført den mængde fisk pr art pr farvand der adskiller reference årene fra 2006. Da det er utroligt vigtigt i det fremtidige fiskeri at kunne genkende os selv.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

Nordjysk Kystfiskerforening

 

Per Hansen