Pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen                                                                      28. februar 2007

 

Fra 1. marts er der forhøjet risiko for fugleinfluenza

 

Fra den 1. marts er der forhøjet risiko for fugleinfluenza i Danmark, og dermed ændres reglerne for smitteforebyggelse. Fødevarestyrelsen hæver risikoniveauet, fordi trækfuglene nu begynder at komme til Danmark. Det var netop smittede trækfugle, der i marts sidste år bragte H5N1-fugleinfluenza til landet. Ejer du fugle eller fjerkræ, skal du være opmærksom på, at du skal følge reglerne om forebyggelse af fugleinfluenza.

 

Der er ikke fundet smittede vilde fugle i EU det seneste halve år, imidlertid er indberetningen af døde fugle i hele EU lavere nu end på samme tid sidste år. Fødevarestyrelsen vurderer derfor, at der ikke er tilstrækkelig sikkerhed for, at der ikke findes smittede vilde fugle i naturen. Både i Rusland og i Tyrkiet er der på det seneste fundet vilde fugle smittet med H5N1-fugleinfluenza. Alle de nordiske lande hæver risikoniveauet til middel fra den 1. marts.

 

Ændringen af risikoniveauet betyder, at ejere af fjerkræ og fugle nu skal følge de smitteforebyggende regler, der gælder ved middel risikoniveau:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fødevarestyrelsen vil fortsat følge situationen med fugleinfluenza i Europa og løbende vurdere, om risikoniveauet skal ændres til højt eller lavt.

 

 

Pjecen "Sådan beskytter du fugle og fjerkræ mod fugleinfluenza" fra Fødevarestyrelsen, giver en vejledning i, hvordan du beskytter dine fugle og fjerkræ efter reglerne. Du kan også læse om, hvilke zoner og restriktioner der indføres, hvis der findes fugle smittet med fugleinfluenza. Pjecen kan fås på biblioteket, eller den kan læses og bestilles på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

 

En samlet indgang til myndighedernes information om fugleinfluenza findes på internetportalen: www.fugleinfluenza.com

 

 

Kontakt

Souschef i Fødevarestyrelsen Stig Mellergaard, T: 33 95 63 83, M: 20 87 14 41.