Notat til Folketingets Europaudvalg

 

 

Europa-Kommissionens høringsdokument af 30. marts 2007 – Udvælgelse og udpegning af systemer, der tilbyder Mobile Satellite Services (MSS)

Europa-Kommissionen har den 30. marts 2007 iværksat en høring vedrørende udvælgelse og udpegning af systemer, der tilbyder Mobile Satellite Services (MSS).

 

I forbindelse hermed har Europa-Kommissionen offentliggjort et høringsdokument, hvori der er skitseret en procedure for udvælgelse af MSS-operatører på fælles europæisk plan. Denne udvælgelsesprocedure forventes at danne rammerne for, hvilke operatører de enkelte medlemsstater kan udstede tilladelse til. Kommissionen forventes på baggrund af resultatet af høringen at fremsætte forslag til en råds- og parlamentsbeslutning, som skal adressere proces og hovedkriterier i forbindelse med udvælgelse og udpegning af MSS-operatører.

 

Den af Europa-Kommissionen foreslåede udvælgelsesprocedure vil – hvis den gennemføres som forudsat i høringsdokumentet – indebære begrænsninger i de enkelte medlemsstaters kompetencer til udpegning af tilladelsesindehavere. 

 

Regeringen vurderer, at det kan støttes, at der udarbejdes forslag til en beslutning, der fastlægger rammerne for udvælgelse og udpegning af systemer, der udbyder mobile satellittjenester. Ønsket om at skabe muligheder for at udbyde paneuropæiske mobile satellittjenester falder generelt godt i tråd med ønsket om at sikre alle adgang til forskellige kommunikationsformer.