Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             4. december 2006

J nr.             700-14

 

 

./.       Til Udvalgets orientering vedlægger jeg udkast til ny bekendtgørelse om energimærkning af bygninger, som er sendt i høring med frist d. 12. december 2006.

De to væsentligste ændringer i reglerne om energimærkning af bygninger er for det første, at forpligtelsen til at få lavet regelmæssig energimærkning for ejendomme mellem 1.000 og 1.500 m2 først indtræder den 1. juli 2008. Ejendomme under 1.500 m2 har ikke tidligere været omfattet af krav om regelmæssig energimærkning.

For det andet vil forpligtelsen til, at der skal foreligge en energimærkning af ejendommen ved udleje eller overdragelse af andele af lejligheder efter 1. januar 2007, også først indtræde den 1. juli 2008.

Uden disse ændringer skulle mange udlejningsejendomme under 1.500 m2 allerede energimærkes for første gang, inden en af lejlighederne skifter beboer efter den 1. januar 2007. Et meget stort antal ejendomme skulle derfor på kort sigt have udarbejdet energimærke.

For at hindre at der opstår problemer med at få udført energimærkningen rettidigt, er der er behov for at foretage de ovennævnte justeringer af fristen for energimærkning af disse bygninger. Ændringerne skal give tilstrækkelig tid til, at energikonsulenterne kan møde efterspørgslen.

Ændringen af fristen for energimærkning af ejendommen ved udleje eller overdragelse af andele af lejligheder gennemføres ved at ændre ikrafttrædelsesbekendtgørelsen for lov om fremme af energibesparelser i bygninger.

Udsættelsen af den regelmæssige energimærkning af ejendomme mellem 1.000 og 1.500 m2 gennemføres med den nye energimærkningsbekendtgørelse, som er vedlagt i udkast. Derudover foretages der ændringer i anvendelsesområdet for energimærkningen samt forskellige mere teknisk betonede og redaktionelle ændringer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen