Folketingets Energipolitiske Udvalg

 

 

Dato             29. november 2006

J nr.             005-46

  

 

Oversendelse af resultaterne fra undersøgelsen ”Offshore wind farms and the environment”

 

./.

 
Vedlagt fremsender jeg til Folketingets Energipolitiske Udvalgs orientering 20 eksemplarer af bogen ”Danish offshore windfarms Key Environmental Issues”,som henligger i udvalgssekretariatet, hvorfra de kan rekvireres. Bogen, der udgives af DONG Energy, Vattenfall, Energistyrelsen og Skov- og Naturstyrelsen er udarbejdet med bidrag af de involverede eksperter og et internationalt ekspertpanel, er en afrapportering af resultaterne fra miljøovervågnings­programmet for Horns Rev og Nysted havmølleparker.

./.

 
Endvidere vedlægges i 70 eksemplarer pjecen ”Havmølleparker og miljøet – Erfaringer fra Horns Rev og Nysted”, som er udgivet af Energistyrelsen på baggrund af bogen. Pjecen findes også i en engelsk udgave.

Bogen og pjecen offentliggøres ved konferencen ” Final results - Offshore wind farms and the environment” i Helsingør den 27. november 2006. På konferencen vil resultaterne for miljøovervågningsprogrammet for Horns Rev og Nysted havmølleparker blive fremlagt.

Miljøovervågnings­programmet, som skulle vurdere konsekvenserne for miljøet af etableringen af havvindmølleparkerne ved Horns rev og Nysted, blev gennemført i perioden 1999 til 2006. Der har været afsat ca. 80 millioner kroner til gennemførelse af undersøgelserne. Programmet har omfattet undersøgelser af bundflora- og fauna, fisk, fugle og havpattedyr. Hertil kommer et socio-økonomisk studie, hvor befolkningens holdning til havvindmølleparkerne er undersøgt. Miljøprogrammet har været fulgt af et internationalt ekspertpanel.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen