Asbjørn Bjerre

Danmarks Vindmølleforening

Ellemarksvej 47

Bygning 6

8000 Ã…rhus C

Dato             18. oktober 2006

J nr.             719-18

  

 

Kære Asbjørn Bjerre

Tak for dit brev af 19. september 2006 med tre konkrete anbefalinger til Folketinget til de kommende energipolitiske drøftelser. Jeg besvarer henvendelsen på statsministerens, miljøministerens og egne vegne.

Jeg er enig i, at der er væsentlige udfordringer på energiområdet, der fremover skal løftes. Derfor vil Regeringen senere i år præsentere en langsigtet energiplan. Regeringen vil bl.a. satse stærkt på øget anvendelse af vedvarende energi samt en markant øget indsats på forskning og udvikling på energiområdet.

Du skriver, at staten skal tage et medansvar for den rigtige placering af vindmøller. Det mener jeg også, at staten gør. Jeg har sammen med miljøministeren taget initiativ til, at nedsætte et havvindmølleudvalg, der skal finde egnede placeringer til vindmøller på havet, et planlægningsudvalg, der skal rådgive de kommende storkommuner i forbindelse med placering af møller på land og en tværministeriel arbejdsgruppe, der skal finde egnede placeringer til forsøgsmøller på land. Når det er sagt, mener jeg også, at aktørerne i markedet har en væsentlig rolle for at sikre den konkrete udbygning med vindmøller.

Vindmølleforeningens anbefalinger vil indgå i det videre arbejde med energiplanen.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen