Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             17. april 2007

J nr.              730-3

Orientering om udstedelse af ny bekendtgørelse om gebyrer og honorarer for ydelser efter lov om fremme af energibesparelser i bygninger - justering af honorarer.

 

./.  Til udvalgets orientering fremsender jeg hermed bekendtgørelse om gebyrer og honorarer for ydelser efter lov om fremme af energibesparelser i bygninger. Bekendtgørelsen er udstedt den 17. april i år.

Bekendtgørelsen afløser den hidtidige bekendtgørelse med samme navn. Ved bekendtgørelsen ændres maksimumhonorarerne for energimærkning af enfamiliehuse mv. , således at honoraret for mærkningen af enfamiliehuse forøges med 1000 kr. fra 2.500 – 5000 kr. til 3.500 – 6.000 kr. afhængig af de nærmere konkrete forhold.

Baggrunden for ændringerne er, at der ikke er overensstemmelse mellem de maksimale honorarer for udarbejdelse af energimærkninger for enfamiliehuse mv., som er fastlagt i de den hidtidige bekendtgørelse, og kravene til energikonsulenterne ved energimærkningen. Dette fremgår blandt andet af en analyse, som er udført for Energistyrelsen af COWI A/S.

Analysen påpeger derudover, at der er muligheder for effektivisering af energimærkningen for enfamiliehuse, idet konsulenterne bruger uforholdsmæssigt meget tid til registrering af bygningernes karakteristika.    

I sammenhæng hermed vil Energistyrelsen i løbet af den nærmeste tid gennemføre en række forenklinger af mærkningsordningen, der har til formål at nedsætte konsulenternes ressourceforbrug til registreringer og samtidigt skabe mere fokus på udarbejdelse af energispareforslag.

 

Tilsammen vil de to tiltag skabe overensstemmelse mellem det maksimale honorar og kravene til energimærkningen og sikre energimærkningens anvendelighed som redskab til at gennemføre energibesparelser.

./. Tillige vedlægges kopi af indkomne høringssvar og notat med kommentarer til disse.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen