Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

 

Dato             26. marts 2007

J nr.             730-3

  

 

Orientering om ny bekendtgørelse med tilhørende vejledning om kommuners indberetning og afgivelse af erklæring efter elforsyningslovens §§ 37 og 37 a og varmeforsyningslovens §§ 23 l og 23 m

Til udvalgets orientering fremsender jeg hermed ny bekendtgørelse med tilhørende vejledning om kommuners indberetning og afgivelse af erklæring efter elforsyningslovens §§ 37 og 37 a og varmeforsyningslovens §§ 23 l og 23 m. 

Kommunerne skal årligt indberette til Energitilsynet, hvorvidt de har modtaget midler fra eksempelvis deres el- eller varmeforsyningsvirksomhed ved salg eller på anden måde.  Hvis dette er tilfældet, vil det som udgangspunkt betyde, at Indenrigsministeriet skal foretage en delvis modregning i kommunens bloktilskud. 

Bekendtgørelsen er udstedt med hjemmel i elforsyningslovens § 37 b og varmeforsyningslovens § 23 n, som trådte i kraft medio 2006.  Bekendtgørelsen fastsætter blandt andet regler for regnskabsføring og udformningen af kommunernes indberetning til Energitilsynet. Bekendtgørelsen sikrer endvidere, at kommunernes årlige indberetninger til Energitilsynet sker på en mere systematisk måde.  Bekendtgørelsens regnskabskrav og revisorerklæringer bidrager desuden til en øget grad af sikkerhed for, at indberetningernes oplysninger er retvisende.

Til bekendtgørelsen er der udgivet en tilhørende vejledning.  Vejledningens formål er blandt andet, at vejlede og hjælpe de involverede parter i forståelsen af bekendtgørelsens bestemmelser.

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Flemming Hansen