Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             15. marts 2007

J nr.              

Den 20. oktober 2005 fremsendte jeg et notat til udvalgets orientering vedrørende tilbagelevering af arealer og feltafgrænsninger pr. 1. januar 2005 i Det Sammenhængende Område i Nordsøen.

 

Det fremgik af notatet, at afgrænsningen af felter i Jens blokken var en maksimumsafgrænsning, samt at endelig stillingtagen til afgivelse af areal og feltafgrænsning i Jens blokken skal foretages senest 1. juli 2008.

 

Efter aflevering af arealer og feltafgræsning pr. 1. januar 2005 udestod alene stillingtagen til tilbagelevering af 25 % af arealet i Jens blokken og endelig afgrænsning af Tyra, Roar og Valdemar felterne i Jens blokken.

 

Resultatet af forhandlinger mellem Energistyrelsen og A.P. Møller – Mærsk A/S indebærer, at der i Jens blokken tilbageleveres 25 % af arealet pr. 1. januar 2007. Desuden er der opnået enighed om endelig afgrænsning af Tyra, Roar og Valdemar felterne i Jens blokken.

 

./.     Til udvalgets orientering fremsendes vedlagte notat om arealafgivelse og feltafgrænsning i Jens blokken pr. 1. januar 2007.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen