NOTAT


15. februar 2007

j.nr. 020210/20005-0035

ref. hc

Energiforsyningsområdet

 

Side 1/1


Resumé af høringssvar til udkast til ny bekendtgørelse om deklaration af elektricitet til forbrugerne (elmærkningsbekendtgørelsen).

I det følgende gennemgås hovedtrækkene i de indkomne høringssvar til udkastet til den nye bekendtgørelse om deklaration af elektricitet til forbrugerne (elmærkningsbekendtgørelsen).

Baggrund.

Bekendtgørelsen omhandler oplysning fra elhandelsvirksomheder til elforbrugerne om miljømæssige forhold ved den elektricitet, som de får leveret (elmærkning). Bekendtgørelsen erstatter den nuværende bekendtgørelse af samme navn, som trådte i kraft den 15. december 2005 (bekg. nr. 1147 af 5. december 2005).

Ændringerne har til formål at ajourføre bekendtgørelsen i lyset af nye EU-regler og tydeliggøre informationerne til forbrugerne. Af lovtekniske grunde gennemføres ændringerne ved en ny bekendtgørelse i stedet for en ændringsbekendtgørelse til den nugældende bekendtgørelse.

Gennemgang af høringssvar.

Udkastet til bekendtgørelse blev den 25. januar 2007 sendt i ekstern høring til 26 organisationer og myndigheder med høringsfrist den 8. februar 2007. Energistyrelsen har efter høringsfristens udløb modtaget høringssvar fra 4 organisationer og myndigheder; disse har ikke bemærkninger til udkastets indhold.

Efter høringens afslutning har Energistyrelsen telefonisk drøftet bekendtgørelsens bestemmelser om klageadgang med Energiklagenævnet; herom henvises til notits vedlagt høringssvarene.

Det bemærkes, at Energistyrelsen ikke ved den eksterne høring har modtaget svar fra Energinet.dk; imidlertid har Energinet.dk forud for høringen modtaget og kommenteret flere foreløbige udkast, og Energinet.dk har den 12. februar 2007, efter høringsfristen, oplyst telefonisk, at man ikke har indholdsmæssige kommentarer til høringsudkastet.