Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             7. februar 2007

J nr.              700-22

 

Til udvalgets orientering sender jeg vedlagte forslag til lov om energiforbrugende produkter. Lovforslaget er et led i gennemførelsen i dansk ret af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2005/32/EF af 6. juli 2005 om rammerne for fastlæggelse af krav til miljøvenligt design af energiforbrugende produkter (kaldet eco-design direktivet). Direktivet skal være implementeret senest den 11. august 2007.

Eco-design direktivet er et rammedirektiv, der indeholder de generelle principper og kriterier for fastlæggelse af krav til miljøvenligt design, men hvor de efterfølgende gennemførelsesforanstaltninger vil fastsætte de konkrete krav til de enkelte produkter.

Lovforslaget etablerer rammerne for fastlæggelse af krav til design af energiforbrugende produkter med henblik på at begrænse produkternes energiforbrug og miljøbelastning. Med forslaget skabes hjemmel til at udstede krav til energiforbrugende produkters energieffektivitet og til reduktion af produktets miljøpåvirkning.

Lovforslaget er sendt i høring den 7. februar 2007 med frist for afgivelse af høringssvar den 21. februar 2007. Jeg vil hurtigst muligt herefter oversende høringssvar samt høringsnotat til udvalgets orientering.

 

Det bemærkes, at Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg ligeledes er orienteret om lovforslaget og høringen.

 

Jeg forventer at fremsætte lovforslaget medio marts 2007.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen