Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             18. januar 2007

J nr.              

 

Til udvalgets orientering fremsender jeg hermed udkast til lov om ændring af lov om CO2-kvoter, som er sendt i offentlig høring. Lovforslaget gennemfører regeringens forslag tildeling af CO2-kvoter for perioden 2008-2012 - den såkaldte allokeringsplan - samt visse administrative ændringer af den gældende kvotelov. Det nærmere indhold af ændringerne er beskrevet i vedlagte høringsbrev med bilag.

 

Miljøministerens udkast til allokeringsplan, som danner grundlag for udarbejdelsen af lovforslaget, og derfor bør ses i sammenhæng hermed, er sendt i høring sammen med lovforslaget. Miljøministerens og udviklingsministerens JI/CDM-strategi, der knytter sig til allokeringsplanen, er ligeledes vedlagt i høringen.

 

Disse dokumenter vedlægges tillige til udvalgets orientering.

 

Høringen afsluttes den 7. februar 2007, og der vil på sædvanlig vis tilgå udvalget et høringsnotat efter afslutning af høringen.

 

Jeg forventer, at lovforslaget vil kunne fremsættes medio marts måned. Jeg er naturligvis helt indstillet på, at der bliver givet udvalget en lovteknisk gennemgang af lovforslaget efter fremsættelsen, men før 1. behandlingen af lovforslaget.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen