Lejernes LO Horsens afdeling udtaler følgende fra Generalforsamlingen den 5.februar 2007.

 

 

Skimmelsvampen gror og gror i den sunde by Horsens

 

Lejernes LO finder det forkastelig, at myndighederne sidder og snork sover og imedens bliver flere og flere lejere syge, fordi deres lejlighed bliver angrebet af skimmelsvamp.

Ved henvendelse til det offentlige sker der intet, og det på trods af at det er kommunen, som har en tilsynspligt. Hvor er de?

Horsens lever ikke op til sit slogan som ”Sund By”, og er blot en falsk titel?

Selv ved det såkaldte ”Kvarterløft” med offentlige tilskud er det helt galt. Hvem fører tilsyn med det arbejde, der udføres? Skimmelsvampen gror og gror, og lejerne flytter fra bydelen og det kan vi godt forstå. Hvorfor skal man betale husleje og så oven i købet få en sygdom?

Hvad stiller lejerne op med en kommune som ikke lever op til sin opgave?

Skal lejerne vente på, at man tager sig sammen - eller skal lejerne forsat blive syge.

Børnefamilier bliver mere og mere syge og deres læge anbefaler at finde en anden bolig. Lejerne har prøvet alt, men ingen kan hjælpe dem.

Gennem hele 2006 har der været så mange henvendelser til Lejernes LO om lejligheder befængt med fugt og skimmel. Trods det at udlejer er blevet bekendt med det, bliver der intet gjort,

Hvor er de folkevalgte politikere i Horsens? Siden man opfandt et slogan, som ”Sund By ” og forsat bruger det, har man beskæftiget sig med alt andet end det store problem som hedder en sund bolig.

Lejernes LO skal hermed opfordre diverse myndigheder og de kære politikere til, at vågne op af deres søvn og få skeen i den anden hånd.

Lejernes LO står gerne til rådighed såfremt man ikke ved hvad der skal ske.

Det er nu der skal ske noget.

 

Vedtaget på Generalforsamlingen den 5.2.2007